Skip to main content

Rebekka Nielsen er ny danmarksmester i TREC

TREC Danmark kunne kåre Rebekka Nielsen på Klosterhedens London Knight som vinder af DM i TREC på Brogården ved Give i weekenden, den 27.-29. august.
| admin

Med en placering som nr. tre efter det indledende orienteringsridt vandt Rebekka Nielsen såvel gangartsfase som forhindringsfase, og kunne kåres som vinder og dermed Danmarksmester i TREC med en samlet score på 409 point.

Rebekka og hendes hest er en kendt ekvipage i Jylland, hvor hun har redet military og står som arrangør af populære TREC ridelejre og kurser.

DM-klassens nummer to blev sidst års vinder, Lisa Kjer Andersen på Macimo, med 404 point. og på tredjepladsen fulgte Kickan Utzon, Fyrsti fra lille Nord med 372 point.

Tilfredse ryttere og arrangører

I DM-klassen var der flor repræsentation med 11 deltagere og flere nye ryttere.

Rytterne var begejstrede for faciliteterne på Brogårdens TREC-bane. Den store og flotte terrænbane med mere end 60 permanente forhindringer fordelt på de ca. 20 tdr. land, havde i dagens anledning fået flyttet rundt på en del af forhindringerne, så nye udfordringer opstod til glæde for nogle ekvipager og frustration for andre.

Arrangørerne hentede også ros fra rytterne for orienteringsruten, som blandt andet foregik på et stykke af Hærvejen ved Løveparken i Givskud. Ruterne bød bla. på øvelser i at ride etaper med forudbestemte hastigheder, at finde vej ved at finde koordinater på landkortet og bruge sit kompas til at finde de udstukne kurser og afstande. Undervejs skulle rytterne også på ”skattejagt” og finde godter til såvel ryttere som heste.

Arrangørerne er taknemmelige for den store opbakning fra såvel dommere fra hele landet som fra de mange sponsorer.

Første Danmarksmesterskab i TREC

To gange tidligere har der været afholdt ”DRF Mesterskab” i disciplinen TREC, men i år blev det et rigtigt Danmarksmesterskab for medlemmer af TREC Danmark.

Det var en glæde, at den internationale TREC-rytter Anna Samulenkova var kommet helt fra Moskva for at konkurrere ved DM-stævnet. Anna konkurrerer normalt i de enkelte landes Euro-Cup stævner, men de mange internationale klasser har været aflyst pga. Covid-19 i 2020 og 2021. Anna vandt forhindringsfasen sin klasse på den lånte danske hest Skovvangs Miró på 22 år.

Læs mere om TREC Danmark, de mange tilbud, og link til baner og inspirationsvideoer på www.trec.dk

TREC Danmark er en selvstændig forening med det formål at udbrede interessen for og kendskabet til TREC gennem undervisning samt organisering og afvikling af stævner, samt at fremme TREC relaterede aktiviteter på alle niveauer.