Skip to main content

Ranglistevinder spring U18: Line Busk Heltborg

I de kommende uger kan du møde nogle af DRFs ranglistevindere 2020 her på sitet. Første profil er springrytteren og medlem af Firkløverets Springakademi Line Busk Heltborg, der sammen med Gaville scorede 1539 point i 2020.
| admin

17-årige Line Busk Heltborg har ligesom mange andre af sine rytterkolleger ikke været til nær så mange stævner i 2020, som hun drømte om. Alligevel blev det til et succesfuldt år for hende og hoppen Gaville.

Zibrasport Equest fangede Line til en kort snak om det forgangne år, da hun havde pause fra sin skolegang på handelsgymnasiet i Rønde.

– Jeg fik Gaville i december 2019, og jeg kom rigtig godt i gang på hest, da jeg vandt indendørs DM på hende to måneder efter. Jeg blev udtaget til Nations cup i Østrig og Tjekkiet, og det gik også godt dernede. Det var inden alt blev lukket ned, husker Line.

Line og Gaville vandt indendørs DM i 2020 (Foto: Privat)

– Jeg havde håbet, at jeg kunne komme til lidt flere mesterskaber, men sådan har det været for os alle.

Skiftet fra pony til hest blev for alvor en realitet i 2020, da Line faldt for pony-aldersgrænsen – men hun var godt forberedt.

– Jeg har redet hest i mange år – allerede som children. Men med Gaville er det første gang, jeg har en hest, der kan gå de højere klasser. Nogle gange savner jeg da ride pony, men jeg har fået en rigtig sød hest, siger Line om sin 10-årige stjerne.

Ranglistens top tre:

  • 1                    Line Busk Heltborg            GAVILLE   
  • 2                    Rie Rose Lindegren Roed  NEWCOMER
  • 3                    Maria Barnewitz Schou      SEANA       

Mål i 2021

2021 er allerede godt i gang, men indtil videre har Covid-19 og EHV-1 været årsag til manglende stævner i ind- og udland. Alligevel er Line fortrøstningsfuld.

– I 2021 vil jeg gerne til Nations cup, og jeg drømmer også om NM eller EM. Men det kommer selvfølgelig an på resultaterne. Umiddelbart så er ridning en del af min fremtid. Jeg tager nok et sabbatår efter gymnasiet, hvor jeg bare rider. Jeg tager det bare lidt som kommer. Hvis interessen er der, så fortsætter jeg helt bestemt med at ride.

https://www.instagram.com/tv/CIV7KH6h2Y-/?utm_source=ig_web_copy_link

Se interviewet med Line Busk Heltborg, hvor hun fortæller om overgangen fra pony til hest i forbindelse med en træningssamling på Firkløverets Springakademi i efteråret 2020.