Skip to main content

Video: Kort Grand Prix i Herning – Nanna fortæller

Når rytterne mødes i Herning til den første kvalifikation i World Cup-serien, skal rytterne nu ride den korte Grand Prix, og ikke den vi ellers kender fra EM, VM og OL, og hvad er det så, som er anderledes? Det fortæller OL-rytter Nanna Skodborg Merrald om.
| admin

Nanna Skodborg Merrald er i fuld gang med at træne Blue Hors Zack til FEI Dressage World Cup™ i Herning. Og træningen er lidt anderledes for rytterne, da det er det korte Grand Prix-program, som skal rides i FEI Dressage World Cup™ Grand Prix, når rytterne tørner sammen i Jyske Bank Boxen i Herning fredag den 22. oktober. 15 ryttere får adgang til FEI Dressage World Cup™ Freestyle lørdag aften. Og det er i den klasse, rytterne kan opnå points til World Cup-serien.

Nanna glæder sig

”Jeg glæder mig bare sindssygt meget til at være tilbage i Boxen i Herning. Jeg drømmer om at ride World Cup på Blue Hors Zack, og det vil i så fald være min første i Boxen,” indleder Nanna Skodborg Merrald, der sammen med Blue Hors Zack sluttede på en individuel 11. plads ved OL i Tokyo. ”Jeg håber bare, at Boxen bliver fyldt op med alle de dejlige tilskuere, der bare lige gør oplevelsen 20 gange større og giver så meget stemning. Og det har vi bare alle sammen savnet helt vildt,” fortsætter hun.

Kort Grand Prix – hvad er forskellen?

Den korte Grand Prix er som navnet siger, kortere, end den kendte Grand Prix, men samtidig er flere øvelser blevet spejlvendte. Det kræver noget tilvænning fra de mere erfarne heste, som kender Grand Prix-programmet. Det forventer Nanna dog ikke bliver et problem. De små udfordringer hun har haft med Zack, de bliver løst inden stævnet, er hun sikker på.

Samme holdning har Carina Cassøe Krüth, som også er i fuld gang med forberedelserne til World Cup-stævnet i Herning. Det har hele tiden været planen, at Heiline’s Danciera kun skulle gå et mesterskab i år, og da parret var til OL, hvor de blev nr. 7 i küren, deltog de ikke på holdet ved EM. Nu er de igen klar til at vise deres svære kür for publikum i Boxen. Carina fortæller, at hendes ridehal er så lille, at hun lige må ud for at ride den korte Grand Prix igennem i en større hal inden starten i Boxen.

Læs mere om World Cup-stævnet på arrangørens hjemmeside HER

Hør Nanna Skodborg Merrald fortælle om udfordringerne ved den korte Grand Prix.