Skip to main content

Ikoniske avlshopper: Feline Ask

En af de mest betydningsfulde avlshopper på stutteri Ask er den lille seje Feline Ask (Carthago Z x Florence Ask) født i 2000. Feline er blot 162 cm i stang men på trods af det, har hun været særdeles succesfuld i sporten, hvor hun har været udtaget til UVM og gået internationale klasser. Udover selv at være en fantastisk atlet, så har Feline også bidraget i avlen på fornemmeste vis. Hun er blandt andet mor til superhoppen Fendi Ask og morfor til avlshingsten Fidelio Ask. I videoen nedenfor fortæller Bettina Møller fra Stutteri Ask, hvad det er der gør Feline så særlig – både som avlshoppe og som springhest.
| admin

Listen over Feline Asks præstationer er lang… Hun har været placeret ved Pavo og Dansk Ride Forbunds Championatsfinaler, deltaget ved UVM i Zangersheide som 7-års og startet i op til 160 cm klasser og derved opnået S-status i springning.

Feline har som nævnt også allerede vist sit værd i avlen, og Fendi Ask er på nuværende tidspunkt hendes mest succesfulde afkom. Fendi vandt Championatsfinalerne som 4,-5,- og 6-års og blev nummer fem ved Unghestenes VM i Zangersheide i 2017.

På baggrund af hendes afkom er Feline Ask tildelt Elitestatus i Dansk Varmblod.

Se mere på Stutteri Ask

Se Feline vinde kostumespringningen i Herning i 2009