Skip to main content

Retsag om skamfering i Holbæk udsat – Tiltalte er forsvundet

Den 43-årige mand der er tiltalt i sagen om skamfering af 2 heste i Holbæk, den ene så groft at den måtte aflives, er forsvundet, hvorfor sagen aflyses.
| admin

To heste blev udsat for grove seksuelle overgreb i stalden i Holbæk Rideklub. Den ene var hoppen Carli, som måtte aflives som følge af de læsioner, gerningsmanden påførte hesten i endetarm og skede.

En 43-årig mand er tiltalt for ‘groft og uforsvarlig behandling med karakter af mishandling’ af de to heste. Sagen skulle være startet onsdag ved Retten i Holbæk, men er nu blevet udskudt.

Læs også: Ny brutal mishandlingssag i sjællandsk rideklub

Det skyldes ifølge anklager Camilla Meding, at det endnu ikke har været muligt at forkynde sagen personligt for den tiltalte.

– Når der er påstand om fængselsstraf, som der er i denne her sag, så skal der ske personlig forkyndelse. Det har ikke været muligt. Politiet og retten har gjort en aktiv indsats for at finde ham og forkynde sagen, men det er ikke lykkedes, siger hun.

Det var efter ‘voldtægten’ af hoppen Florica, at politiet kom på sporet af den 43-årige, hvorefter han blev anholdt.

Ifølge anklageskriftet skulle manden have forgrebet sig på hesten Carli ved at føre en arm eller genstand ind i hoppen med en sådan kraft, at hendes skede og endetarm  blev flænset og læderet. En dyrelæge vurderede på stedet, at hun skulle aflives.

Hoppen Florica slap med rødme og hævelse i underlivet som følge af overgrebene.

Carlis ejer: – Han skal findes
Sagen har vakt stor mediebevågenhed, men også hesteentusiaster og ikke mindst hestenes ejere følger sagen nøje. Særligt Carlis ejer, Stine Myrholm, higer efter en afklaring på sagen.

– Retten i Holbæk ringede til mig for at fortælle at sagen var aflyst, fordi man ikke har kunnet finde manden. Idet de sagde det, fik jeg helt ondt i maven, og min verden brød bare sammen, fortæller Stine til Ekstra Bladet.

– Jeg havde set frem til en ende på den her sag. Carli er stadig i mine tanker. Det må hun gerne være. Men jeg kan mærke, jeg ikke får helt ro, før jeg får en afklaring

– Jeg tænker, det er helt sindssygt. Altså, for når man kan gøre sådan noget ved heste, hvor er så hans grænse? Hvad bliver det næste? Jeg synes bare, han skal findes. Han skal stå til ansvar for det, han har gjort, fortæller hun.

Ifølge anklager Camilla Meding skal der nu fra rettens side berammes et nyt retsmøde, hvor man så igen skal forsøge at finde den tiltalte og forkynde sagen for ham.

Det vil altså sige, at det endnu er uklart, hvornår sagen mod den 43-årige mand bliver afgjort. Men Camilla Meding understreger, at både retten og politiet gør alt, hvad de kan for at finde manden og få afsluttet sagen.

Kilde: Ekstra Bladet