Skip to main content

DM-stævne hos Absolute Horses først i august

Arrangørerne håber på et stævne med tilskuere, når mesterskaberne i ridebanespringning afgøres på Tågerup.
| admin

Kan man lide at se ridebanespringning på højt niveau er der grund til at sætte kryds i kalenderen fra den 5. til den 8. august. Her skal der nemlig kåres danske mestre, så det er eliten af de danske springryttere, der mødes.

Det sker hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted nær Kolding. Det er 11. år i træk, Tågerup lægger bane til mesterskaberne.

Håber på publikum

“Vi håber på et almindeligt stævne, hvor rytterne kan blive bakket op af tilskuere,” siger Christian Schou, der sammen med sin bror Andreas driver hestecentret på Tågerup. “Vi vil bestræbe os på at give ikke bare rytterne, men også tilskuerne en god oplevelse. Det er på høje tid med lidt opmuntring efter den lange periode med nedlukninger. Der er mange, der længes efter at opleve stævner igen.” 

Han er dog klar over, at der stadig er risiko for, at der kan ske ændringer i retningslinjerne.

“Vi må håbe, restriktionerne tillader det til den tid,” tilføjer Christian Schou. “Skal vi igen – som i fjor – holde stævne uden tilskuere, så må vi gøre det. Men håber da, vi får lov til at byde folk indenfor. Vi har holdt lidt igen med planlægning af aktiviteter, der ikke direkte har med stævnet at gøre, da vi har set, hvor hurtigt retningslinjerne kan ændres.”

Internationalt stævne aflyses

“Det var planen, at vi skulle have haft et internationalt stævne sammen med DM, som vi har haft det før, men vi har valgt at aflyse det og udelukkende koncentrere os om at få afviklet mesterskaberne,” siger han.

Corona-pandemien og det samtidige udbrud af den smitsomme Herpes-virus blandt heste har betydet aflysning af mange stævner både herhjemme og i udlandet, ligesom stævneterminer for bl.a. Nations Cup er blevet flyttet. Det har givet usikkerhed i planlægningen af mesterskabsstævnerne – men nu ligger datoen fast, understreger Christian Schou.

I fjor blev mesterskabsstævnet gennemført uden publikum og med andre begrænsninger, men det lykkedes alligevel at gennemføre et godt stævne.

Se DM i springning fra 2020 i videoarkivet

Læs mere om DM i springning

Pressemeddelelse: Absolute Horses