Skip to main content

Sara Hyrm efter sejren: Jeg føler mig så heldig

Sara Aagaard Hyrm og SKOVBORGS ROMADINOV tog sejren i anden kvalifikationsrunde af Ecco Cup for youngrider. Vi har talt med den unge rytter om fremtiden, og hvad der skal til for at klare sig på så højt et niveau.
| admin

Fødselsattesten afslører, at Sara Aagaard Hyrm er født i 2001, men hendes unge alder til trods, har den dygtige dressurrytter allerede opbygget et solidt cv, når det kommer til resultater fra stævner.

Og i weekenden kunne Sara tilføje endnu en titel til listen. Der vandt hun nemlig Ecco Cup-kvalifikationen i Sundeved Rideklub sammen med sin trofaste makker Skovborgs Romadinov – en hest hun har redet siden 2017, hvor ponytiden var forbi.

Selv om Sara er en rutineret pige, så kan en weekend med flotte resultater stadig tage pusten fra hende:

– Det har været en super god weeekend. Jeg er helt vildt tilfreds med begge mine heste, der har gjort alt, hvad de kunne denne weekend.

Skovborgs Romadinov viser, at han bare kan levere gang på gang, jeg bliver stadig helt overrasket og imponeret. Han giver bare alt, hvad han kan. Min anden hest Thybo’s Laban har været en kammerat at have med! Han startede ud med en 1. Plads om fredagen og endte med en samlet 5. plads i Ecco.

Jeg føler mig så heldig at have to så skønne heste, der kan gøre mine drømme virkelige.

Sara Aagaard Hyrm

Derudover kan jeg ikke takke teamet bag mig nok. Uden dem ville jeg ikke være her, hvor jeg er idag. Jeg er så taknemmelig for min træner Maria Andersen og dyrlæge Linus Carmitz og smed Mads Meinertsen og mine sponsorer Trolle Company og Team Næstved Elite, fortæller Sara.

U25 venter

Når Sara er færdig med at være youngrider, venter U25, hvor der bliver stillet endnu større krav til heste og rytter. Sværhedsgraden får nemlig et nøk opad.

– I forhold til mine ambitioner med fremtiden er begge heste igang med at lære de nye og svære ting til U-25. Når Romadi bliver helt klar, er planen at prøve kræfter med de sværere programmer.

Målet med Laban er at gøre ham mere sikker og give ham mere styrke i youngrider-klasserne. Jeg glæder mig bare til at se, hvad fremtiden bringer med alle mine heste. Jeg nyder hver dag med dem og alle oplevelsene

Se en lille klip af Saras fine kür og find hele klassen her