Skip to main content

Sejr til Rolf-Göran Bengtsson på Zangersheide

7-års finalen ved UVM på Zangersheide imødeses altid med nogen forventning. Her kan man begynde at få en fornemmelse af, hvilke heste, der er på vej ind i den store sport. Resultatlisten var da også præget af landsholdsryttere, og bedst af alle var svenske Rolf-Göran Bengtsson, som efter omspringning i den 1,45 m store klasse […]
| admin

7-års finalen ved UVM på Zangersheide imødeses altid med nogen forventning. Her kan man begynde at få en fornemmelse af, hvilke heste, der er på vej ind i den store sport. Resultatlisten var da også præget af landsholdsryttere, og bedst af alle var svenske Rolf-Göran Bengtsson, som efter omspringning i den 1,45 m store klasse kunne hyldes som vinder. 8 ud af de 40 finalister kom ind i omspringningen, og her slog Rolfs store erfaring rigtig til. Han og Caillan var næsten 3 sekunder hurtigere end klassens nr. 2. Caillan er et rigtigt produkt af Holsten med Casall til far og Carry til morfar – Casall som Rolf havde så stor succes med i international topsport for få år siden.
Tysklands Christian Ahlmann kom ind på andenpladsen med et Zangersheide-afkom Dourkhan Hero Z e. Don’t Touch Tiji Hero og med den belgiske landsholdsrytter Olivier Philppaerts på bronzepladsen med Precous Dwerse Hagen en Belgisk Varmblod efter Cornet Obolensky/Casall ejet af Team Philippaerts og Jos Lansink Horses.
Danske Laura Baaring Kjærgaard, som netop rider for Jos Lansink havde kvalificeret sig til finalen med to flotte, fejlfrie ridt på Obora’s Laura e. Luidam, men i finalen kom der desværre fejl, så hun ikke nåede ind i omspringningen.

Rolf sagde efter sejren: “Vi har haft et helt fantastisk godt år. Vi vandt championatet i Holstein og Warendorf, men det her er virkelig toppen af kransekagen. Hvis jeg skal sammenligne ham med hans far er Caillan mere eksplosiv på forhindringerne end Casall, men selvfølgelig, så har han stadig langt at gå for at matche sin fars præstationer.”

Den irske vinder af 6-års finalen Ethen Aherne og ABC Saving Grace. Foto: Zangersheide

Irsk sejr – igen, til en debutant

Også 40 ekvipager fik adgang til finalen blandt de 6-årige, hvor 14 formåede at nå ind i omspringningen. Det blev igen til irsk sejr, da Ethen Ahearne galopede ABS Saving Grace e. Kannan for ISH fejlfrit over målstregen i en tid, som igen kunne matche.
Aherne fik hoppen tilbage i marts måned, og han har udelukkende redet nationale stævner på hende. Stævnet på Zangersheide var hoppens første internationale opgave, og samtidig var det også rytterens første deltagelse ved UVM.
Frankrig tog sølvmedaljen, Valentin Pacaud og Garance de Vains e. Diamant de Semilly kom i mål godt et sekund efter vinderen med Englands Alec David Gill på broncepladsen med den hollandske VDL Zirocco Blue-søn Lacoste VDL.

Også klassen for 6-års heste havde dansk deltagelse. 18-årige Christian Svendgaaard var et let nedslag fra en plads i omspringningen på Lars Fedders Tannenberg Dree Boeken, en hannoveraner e. Oangelo/Darco.