Skip to main content

Sikker sejr til Nanna og Zepter i World Cup

Nanna Skodborg Merrald scorede flere 9-taller for sit sikre Grand Prix ridt i World Cup i Neumünster og det gav parret en overbevisende sejr.
| admin

De to danske guldvindere fra VM i Herning sidste år red sidst på banen, fik de i høj grad sat deres præg på World Cup-kvalifikationen i Neumünster. Det var Ingrid Klimke (GER), som havde lagt sig i spidsen med Franziskus FRH med 75,478% da Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. kom på banen som næstsidste startende.

Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. Foto: Zibrasport Equest

Efter et sikkert travprogram gik Daniel ind i galopprogrammet på en foreløbig 5. plads, og et flot galopprogram med fine serier og pirouetter sendte dem op på en foreløbig 3. plads. Det blev et program, hvor dommerne gav flere gange 7,5 og 8 og de sluttede på 74,044% mod Kirsten Brouwers (NED) 74,065% med Foundation. Og det gav Daniel en slutplacering som nr. 4.

Nanna Skodborg Merrald (DEN) og Blue Hors Zepter – Copyright ©FEI/Stefan Lafrentz

Sidst ud – første sejr

Da Nanna Skodborg Merrald red op ad midten i sin anden Grand Prix med Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack, lagde de stærkt ud med flotte traverser i en dejlig rytme. Sikker tilbagetrædning og en ny, flot øgning efterfulgt af piaffe og passage med super overgange som udløste 8 og 8,5 fra dommerne. Inden galopprogrammet lå parret på en sikker førsteplads. Det var dejligt at se Zepter danse under Nanna med spidsede ører i en flot form. Galopprogrammet blev udført med sikre serier, og flotte, centrerede pirouetter som udløste flere 9-taller. Efter galopprogrammet lå de fortsat i spidsen, og med en smuk sidste linje hvor piaffen udløste to 9-taller til afsluttende hilsen, blev det til en sikker sejr med 77,130% og personligt bedste resultat.

Den danske varmblodsvallak Tørveslettens Titanium RS” og Marieke Putten (NED) kom ind på 5. pladsen med 73,913% Den internationale dressurdommer Susanne Baarup dømte klassen fra dommerpositionen ved E.

Resultat

Hør Nanna fortælle om sit ridt