Skip to main content

Corona: Risiko for smitte i ridehaller er lav

En ekspertrapport bestilt af det østrigske rideforbund bekræfter, hvad der længe har været klart for ridesportsudøvere: I betragtning af den store luftudveksling i ridehaller er risikoen for smitte med Covid-19 i ridehaller ekstremt lav
| admin

Nedlukninger og restriktioner som følge af coronapandemien betyder, at det er tilladt at ride i ridehallen, men ikke at modtage undervisning. I Østrig er reglerne de samme. Og for mange hobbyryttere og undervisere, men især for rideskoler, er dette et reelt dilemma. Selv om individuel udendørs træning er mulig, er de udendørs ridebaner ofte ikke tilgængelige om vinteren på grund af vejret. Og nogle ridecentre har ikke engang et udendørs rideområde, skriver det østrigske hestemagasin Pferderevue. Som fortæller, at rideklubberne presse på for at få åbnet ridehallerne for undervisning igen, for at lette den økonomiske byrde på klubberne.

En østrigsk rapport viser risikoen for smitte i ridehaller er meget lav.

I Østrig har rideforbundet, NOEPS Niederösterreichischer Pferdesportverband bestilt en ekspertrapport, som har undersøgt risikoen for for virusoverførsel i ridehaller. Konklusion af er: Risikoen for smitte er meget lav i overensstemmelse med de gældende Corona sikkerhedsforanstaltninger. Fire ryttere, der rider i en konventionel ridehal (20 x 40 med en gennemsnitlig højde på 5,50 m) er tilbøjelige til at blive smittet 1:4,000, hvis en af personerne er meget smitsom. Hvis rytterne også bære enkle mundbind falder risikoen til 1:10,000.

De anvendte luftændringsberegninger gør det klart, at ridning i ridehaller er meget mere lig udendørs træning end i lukkede rum, konkluderer rapporten.

Denne vurdering er siden blevet fremsendt til Sportland Niederösterreich – ledsaget af kravet om, at ridehaller ikke skal sidestilles med indendørs sportsfaciliteter såsom svømning og gymnastik, men at ridehaller bør udelukkes fra lukningerne “til gavn for dyrene og af hensyn til hestes og rytteres sikkerhed”.

– Vi forsøger at finde en stemme og forståelse for dette emne på føderalt plan. De relevante myndigheder har accepteret vores undersøgelser og forslag, og har indtaget en meget positiv holdning. Selvfølgelig er det i sidste ende op til myndighederne at træffe beslutningen, siger NOEPSs formand Gerold Dautzenberg.