Skip to main content

Springrytterne med flotte resultater internationalt

De unge ryttere viste sikker og stabil ridning med mange topplaceringer i de afsluttende Grand Prix-klasser Samorin. Andreas Schou red dobbelt nul i 4-stjernet Grand Prix søndag.
| admin

Landstræner Bo K. Møller har været med et hold junior- og ungryttere i Samorin denne weekend. De to hold blev suppleret af to U25-ryttere, og de har virkelig leveret varen under stævnet.

”Det har været en god dag,” indleder landstræner Bo K. Møller. Hans tilfredshed skyldes flotte resultater og stabile ridt, som lover godt for den kommende sæson. Mens ungrytterne vandt deres Nations Cup konkurrence i fredags, måtte det urutinerede hold juniorryttere tage til takke med en mere beskeden placering som nr. 6. Dog med fine runder med 0 og 4 fejl, understreger landstræneren. Dette blev yderligere understreget i dag, hvor fire juniorryttere kom ind i omspringningen i Grand Prix klassen. Bedste dansker blev Clara Roesgaard Kristensen og AK’s Cavalina på 4. pladsen, lige foran Noona Linde Wildfang/Lehar, Line Busk Heltborg og Gaville kom ind på 8. pladsen, mens Mette Askham Jensen/Destany blev nr. 12.

”De red godt, de skal bare have noget mere erfaring, det er meget positivt,” understregede Bo.

Ungrytterne holdt momentum

Det stærke hold ungryttere beviste i dagens Grand Prix, at sejren i Nations Cup fredag ikke var en tilfældighed.

”De red godt og stabilt,” understregede landstræneren. Bedst placerede dansker blev Maria Barnewitz Schou/Seana på andenpladsen, Theodor Linde/Especially Ultra Z kom ind på 4. pladsen tæt forfulgt af Gustav Christian Jacobsen og Zypern.

I Grand Prix-klassen for U25 blev det også til danske placeringer til Theodor Linde/Eilien med en andenplads, mens Konstantin Deeken Künnemann og Cressendo BVZ kom ind på femtepladsen.

De to var også til start i den afsluttende Grand Prix-klasse. ”Grand Prix-klassen var en del af kvalifikationen til OL, og derfor var det en ordentlig bane, som blev bygget, fortæller Bo K. Møller. Begge danskere løste opgaven til landstrænerens tilfredshed. De sluttede begge med et nedslag, som kom på sidste forhindring ud af den store trekombination. Theodor Lind/Salto des Nauves HDC sluttede på 7. pladsen, Konstantin Deeken Künnemann og AK’s Crowney lige efter på 8. pladsen.

Bo K. Møller bekræftede, at han er glad og tilfreds med resultaterne, så de 1300 km hjem fra Samorin føles ikke helt så udfordrende.
Resultater fra Samorin

Andreas Schou igen dobbelt nul

Denne weekend har Andreas Schou været til start i et 4-stjernet stævne i Italien. Og han var igen fejlfri i både hoved- og omspringningen i Grand Prix-klassen med Darc de Lux, hvilket gav ham en 6.plads. Vinder blev den schweiziske toprytter Steve Guerdat med Uranie de Belcour.
Andreas Schou er en af de springryttere, som lige nu kæmper om den ene plads, Emil Hallundbæk sikrede Danmark ved OL i Tokyo.