Skip to main content

Stinna Tange stopper ridekarrieren

Den dygtige rytter Stinna Tange Kaastrup har netop offentliggjort, at hun stopper med at dyrke sin elskede sport.
| admin

VM 2018, EM 2017, PL 2016, EM 2013 og mange andre mesterskaber pryder Stinna Tange Kaastrups cv, men nu er en æra slut.

Den dygtige rytter, der har repræsenteret Danmark på flotteste vis, indstiller sin aktive ridekarriere.

Det skriver 26-årige Stinna på sin Instagram-profil:

“Pludselig stod jeg igen uden hest, men denne gang var noget indeni mig forandret. Den velkendte sorg over at skulle miste en god og kær ven, var de første par uger altoverskyggende. Men da den tåge så havde lagt sig, opstod der en ny følelse…

Jeg havde ikke lyst til at starte forfra igen med en ny hest. Tanken alene var alt for udmattende. Et liv med mere frihed og mere tid til dem jeg elsker, udspillede sig for mit indre, og jeg indså, at det var der mit hjerte nu ville hen. Det er der, jeg skal hen. Tiden er dermed moden til et farvel og tak. Farvel til en sport der har fyldt ALT de sidste 14 år. Der er ofret meget og der er vundet meget.

Jeg fortryder intet, for jeg kan med hånden på hjertet sige at jeg har givet det mit ALT og levet drømmen fuldt ud. Det er også en tak til de fantastiske mennesker, der har støttet mig på min vej og muliggjort at mine drømme blev til virkelighed,” lyder det fra Stinna.

Det er kun få uger siden, hun delte en ærlig opdatering samme sted, hvor hun forklarede, at hun ikke var i spil til PL i Tokyo.

Læs artiklen her.

Tak til hestene

Stinna har i løbet af sin karriere redet flere heste. Og netop dem hylder hun med flotte gloser:

“Det startede med Snøvs. Ingen ord kan retfærdiggøre ham. Min livs største velsignelse var ham og jeg er for evigt taknemlig.

Steffi. Der med sin godhed gav mig modet tilbage.

Horsebo Smarties. Åh søde, fantastiske, verdensmester Smarties. Ham kan jeg aldrig takke nok.

Blue Hors Soletto. Min Soletto. Det varede alt for kort og forblev kun et løfte om storhed, men hvilken rejse og hvilken kærlighed og hvilken fabelagtig hest at slutte af med.”

Stinna Tange siger til Zibrasport Equest, at hun ikke helt har besluttet, hvad tiden nu skal bruges på.

“Jeg tænker at jeg skal have ro til at finde min vej. Så der er ingen plan endnu. Måske det er hele essensen – bare at være, for en stund.”