Skip to main content

U25-rytter og hele to heste til start i Grand Prix

Weekendens landsstævne i Esbjerg byder på masser af dressur. Karoline Rohmann har hele to heste til start i Grand Prix, og vi har talt med hende om forberedelserne og forventningerne.
| admin

I denne weekend afvikler Esbjerg og Omegns Rideklub som traditionen næsten foreskriver B-stævne i dressur.

Og Zibrasport Equest streamer selvfølgelig derfra. Lørdag er der 20 ekvipager til start i Grand Prix, og især en rytter gør sig bemærket på startlisten i den svære dressurklasse.

U25-rytteren Karoline Rohmann, der sin unge alder til trods har masser af erfaring, medbringer intet mindre end to heste, der skal prøve kræfter med piaf, passage og etter-changementer.

“De to heste jeg har med er Aagaardens Lianne og Jakas Don Louvre.

Begge heste er stadig meget grønne i de her klasser. Jeg har redet på Don Louvre, siden jeg var juniorrytter, så derfor kender jeg ham rigtig godt, og han plejer altid at være en fornøjelse at ride på banen.

Vores yndlingsøvelse er klart serierne – det plejer at være Dons party trick,” fortæller Karoline.

Debuterer på Lianne

“Det er Lianne’s først GP, og hun er stadig lidt usikker på sig selv endnu ude til stævnerne, men jeg tror, at når vi begge to bliver mere sikre i programmerne så har hun klart en styrke i piaffe – passageturen.

Jeg føler mig meget priviligeret over at kunne have to heste til start på det her niveau, det giver meget erfaring synes jeg.”

Karoline skal konkurrere mod nogle andre stærke ryttere. OL-rytteren Nanna Skodborg Merrald sætter sig i sadlen på Blue Hors Zatchmo, mens Nadja Aaboe Sloth har taget sin charmerende Favour med til Vestjylland.

Se også: Nadja købte sin Grand Prix hest, da den var 2 år

Karoline Rohmann har dog ret godt styr på nerverne.

“Mine forberedelser optil har været at få trænet og knoklet op til stævnet, og selvfølgelig sørge for, at mine heste har været fit for fight og i godt humør.

Og så håber jeg at jeg kan få nogle af de guldkorn Susanne Baarup gav til træningssamlingen på Blue Hors med ind på banen.

Til sidst vil jeg også gerne lige slå et slag for EOR’s rideklub, og sige at jeg glæder mig meget til stævnet, det er altid et fedt stævne at komme til.”

Se start- og resultatlister.

Har du ikke mulighed for at følge konkurrencerne fra ridehallen i Esbjerg, så kan du følge med, når Zibrasport Equest livestreamer UDVALGTE klasser fra stævnet i weekenden. Læs mere om streamingen HER