Skip to main content

Stor anerkendelse af dansk ridesport: 3 nomineringer til “Årets Sportsnavn”

Hele tre nomineringer til prisen som Årets Sportsnavn er gået til vores dygtige dressurryttere. Hvem der vinder prisen finder vi ud af til SPORT 2022 i januar.
| admin

I sidste uge blev det afsløret, at paradressurrytter Katrine Kristensen er blandt de 15 nominerede til Årets Sportsnavn 2022, en prestigefyldt pris, der uddeles af DIF og Team Danmark med bl.a. H.K.H. Kronprins Frederik, kulturministeren, Michael Laudrup og Camilla Martin i dommerkomitéen. Katrine var blandt de første fem navne, der blev afsløret, og her til morgen kan ridesporten bryste sig af endnu to nomineringer til prisen.

Læs også: Katrine Kristensen nomineret til ”Årets Sportsnavn”

Præstationerne ved VM hyldes

Det danske dressurlandshold med Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth, Nanna Merrald Rasmussen og Daniel Bachmann Andersen er nomineret for deres fantastiske præstation ved VM, hvor holdet tog Danmarks første hold-guldmedalje ved et verdensmesterskab i dressur – endda på hjemmebane – og samtidig sikrede sig billet til OL i Paris 2024.

Derudover er også Danmarks dobbelte verdensmester i paradressur Tobias Thorning Jørgensen blandt de nominerede for netop hans to guldmedaljer samt holdsølvet med det øvrige paradressurlandshold. Tre nomineringer til dansk ridesport er en flot anerkendelse af de imponerende resultater, vores atleter har præsteret – ikke kun ved VM – men generelt over de senere år.

Tobias Thorning Jørgensen med sin første guldmedalje ved VM i Herning Foto: Kee Frandsen/Den Smukke Hut

Hård konkurrence om prisen

2022 har været et fantastisk sportsår med danske briller, og året har budt på mange internationale medaljer og toppræstationer i flere sportsgrene. Derfor er det da også et hårdt felt, som dressurrytterne er oppe imod. Blandt de indtil videre 10 nominerede finder vi navne som Jonas Vingegaard, Holger Rune og Viktor Axelsen. De sidste fem nominerede til prisen afsløres i næste uge. Vinderen kåres den 7. januar 2023 til SPORT 2022 som afholdes i ridesportens hovedstad, Herning.