Skip to main content

Et 10 meter højt hestehoved skaber ro i London

Der er noget næsten meditativt over en hest, der drikker vand, og det øjeblik har kunstner Nic Fiddian Green gengivet i statuen Still Water, der kan ses i London.
| admin

Still Water er et utrolig elegant øjebliksbillede af en hest, der fredeligt drikker vand. Statuen er af ren bronze og blev placeret i Marble Arch i London i 2011. I maj 2021 flyttede det kæmpemæssige hestehoved dog til Achille’s Way, nær Hyde Park Corner, og midt i Londons travlhed giver skulpturen nu en stille kontrast, et øjebliks stilhed og fordybelse, kun få minutter fra Oxford Street.

”Det er et øjeblik, der er inspireret af en hest, der strækker sig mod vandet. En hest vil selvfølgelig aldrig drikke, hvis den er på nogen måde bange eller utryg, så hesten skal vide, at den er sikker, der skal være en følelse af ro…” siger kunstner Nic Fiddian Green om Still Water.

Største fritstående bronzeskulptur i London

Med sine 10 meter i højde er Still Water den største fritstående bronzeskulptur i London, og er i dag et af hovedstadens mest populære vartegn. Kunstneren Nic Fiddian Green skulpturerede værket som en større version af en lignende skulptur, der tidligere stod i Marble Arch, og var navngivet Horse at Water. Dette værk er nu hos Sir Anthony og Lady Carole Bamford i Daylesford, Gloucestershire.

Nic Fiddian Green har produceret monumentale bronzeskulpturer i 20 år og har specialiseret sig i at lave naturtro modeller af hestehoveder, både mindre og større end i naturlig størrelse. Figuren Still Water er solgt i mange afskygninger og størrelser til flere steder i verden.

Se kunstneren arbejde med Still Water i videoen her:

(artiklen fortsætter under videoen…)

Om Nic Fiddian Green

Nic Fiddian Green (1963) er født i Irland og uddannet på Eton College. Som studerende ved Chelsea College of Arts besøgte han British Museum i jagten på inspiration, og stødte her på hestehovedet Hesten af ​​Selene (500 f. kr.) i marmor. Han beskrev figuren som “en af ​​de smukkeste genstande, han nogensinde havde set”. Kort efter begyndte han at lave værker med lignende emner.

Et af hans større værker, Horse at Water, blev installeret midlertidigt i Marble Arch i London. Da statuen blev flyttet til Daylesford, Gloucestershire, hjemsted for Lord og Lady Bamford, som havde bestilt den, blev han bedt om at lave en større version som erstatning. Det blev statuen Still Water.

Kan ikke leve uden heste

Fiddian Green arbejder fra et studie i Wintershall, Surrey, hvor han modellerer sine hestefigurer efter levende modeller. Nic har været omgivet af heste, siden han var barn, og han siger, at han og hans kunst ikke kunne leve foruden de prægtige dyr. Hans partner Henrietta er også hestepige, og sammen har de fire børn og seks heste.

Nic Fiddian Green har udstillet flere prominente steder i England og derudover er hans værker i Rusland, Kasakhstan, Amerika, Mellemøsten og Australien.

Foto: Canva