Skip to main content

Tidsplanerne for Herning er klar

Nu er der blot få dage til, at de første heste flytter ind i MCH Messecenter Herning for at gøre dette års Dansk Varmblods Hingstekåring til en uforglemmelig oplevelse – og tidsplanerne er klar.
| admin

Det er et stort og kompliceret puslespil at lave tidsplaner til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor hingstekåring, præsentationsklasser, Unghestechampionat og internationale konkurrencer afvikles i 3 opvisningshaller over 5 dage fra den 8. til 12. marts. Den endelige tidsplan for hele eventet er nu klar og kan ses på Equipe.

Tidsplan for publikum

I tidsplanen kan man se, i hvilken hal klasserne/kåringen foregår. Allerede fra onsdag er Jyske Bank Boxen i brug. Den enorme multihal danner rammen om Blue Hors Unghestechampionat i dressur, som kommer til at åbne konkurrencerne i hallen onsdag kl. 15.00. Der er gratis adgang onsdag til alt undtagen clinic. 

På det tidspunkt er konkurrencerne i fuld gang inde i KRAFFT arena M og i Dansk Hesteforsikring Hal E, som bliver indtaget af springrytterne ved middagstid. 

Arrangørerne har ændret på afviklingen i forhold til tidligere år, og derfor skal man være opmærksom på tidsplanen, for det er ikke alle klasser og kåringer, som finder sted ”som de plejer”.

Det bliver tydeligt allerede torsdag, hvor man kan opleve Unghestechampionat i dressur og international springning inde i Boxen. I KRAFFT arena M åbner dagen med Prix st. George, lille tur i dressur, hvor rytterne har en perlerække af yngre, talentfulde heste til start.

Fra kl. 11 indtager springrytterne hallen, mens man kan følge kåringen af de ældre hingste i hallen fra kl. 17.15. I år udpeges fløjhingste blandt de 4-års hingste ligesom, der i denne årgang også uddeles de eftertragtede priser: Aage Ravn og Elvin Rasmussens Vandrepræmier til de bedste danskavlede dressur- og springhingste. Dermed bliver de ældre hingste færdigkårede og præmierede, og kan indgå i præsentationsklasserne de følgende dage. 

Torsdag danner Dansk Hesteforsikring Hal E rammen om besigtigelsen af hingstene på fast bund fra kl. 8 om morgenen, mens Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning har første konkurrence kl. 19.30.

Tidsplan for rytterne

Tidsplanen er meget omfattende, men også dejlig overskuelig. Og tidsplanen omfatter tidspunkterne for horse inspection af hestene i de internationale konkurrencer og træningstider i de forskellige opvisningshaller.

Allerede tirsdag den 7. marts åbner staldene for de internationale heste fra kl. 12.00.

I de kommende dage ser vi nærmere på tidsplanen, og allerede i morgen onsdag kan vi offentliggøre listen over de ryttere, som kommer til start i de internationale konkurrencer. 

Hingste til kåring kan ses i kataloget.

Har du endnu ikke købt billet, kan de nås endnu. De kan bestilles HER.