Skip to main content

Store Hestedag Cup: Ændring af kvalifikationsperioden

Tidligere har kvalifikationsperioden for Store Hestedag Cup varet fra maj til september, men nu er det muligt at afvikle kvalifikationsstævner hele året.
| admin

Ændringen betyder bl.a., at rytterne har bedre muligheder for at kvalificere sig til finalen, og samtidig giver det også mulighed for at tjene flere point til sit hold i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering, hvor man kan samle point ved alle kvalifikationer i Store Hestedag Cup.

”Vi er rigtig glade for at kvalifikationsperioden er blevet forlænget, da det er med til at få Store Hestedag til at leve hele året. Det giver også rytterne bedre og flere muligheder for at kvalificere sig til den store finale, hvilket vi selvfølgelig kun ser som en kæmpe fordel for både finalestævnet og rytterne,” fortæller Store Hestedags-ansvarlig Helle Lyngfeldt.

Se også: Emilie og Sol til Store Hestedag

Ændringerne er ikke kun en fordel for deltagerne i Store Hestedag, men det giver også deltagerne i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering mulighed for at samle endnu flere point sammen til deres hold, da alle kvalifikationerne i Store Hestedag Cup er pointgivende i denne turnering.

Om Store Hestedag Cup

Formålet med Store Hestedag Cup er at introducere ryttere til militarysporten.

Cuppen tager afsæt i terrænspringning under trygge forhold, hvilket bl.a. betyder, at man som rytter i ugen op til hver kvalifikationsrunde kan deltage i træning på terrænbanen, hvor kvalifikationen afvikles. Under kyndig vejledning gennemrides banen, og der gives gode råd til tempo, korrekt opstilling og ridevej m.m.

Se også: Video: Store Hestedag satte ny publikumsrekord

Altså hvorledes man korrekt gennemrider en terrænbane. Al undervisning og bedømmelse foregår af uddannede terrænundervisere samt certificerede terrænstildommere.

Til Store Hestedag Cup dømmes gennemridtet som en stilspringning, så det er korrekt og flot ridning, der belønnes. Det gælder ikke om at ride stærkt. Derfor er cuppen også oplagt for de deltagere i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering, der ikke har prøvet military før, men som ønsker at prøve kræfter med disciplinen

Kilde: DRF