Skip to main content

Stutteri Ask Trophy – vigtig for talentudviklingen

Landstræner Bo K. Møller ser frem til vinterens kvalifikationsstævner i den nye turnering, Stutteri Ask Trophy, en springturnering på B-niveau for children, pony kat. I, junior-, ung- og U25-ryttere. Han forventer, at turneringen får samme betydning for talentarbejdet i springsporten, som ECCO Cup har det i dressursporten.
| admin

Sidste år i oktober lancerede Dansk Ride Forbund og Stutteri Ask en ny ungdomsturnering, Stutteri Ask Trophy. Formålet med den turnering er at udvikle og fremme den danske ungdomselite i springning.

Desværre kom nedlukningen som følge af coronapandemien til at betyde, at turneringen ikke fik den finale på Stutteri Ask, som var tiltænkt. Nu skydes turneringen i gang igen, og landstræner Bo K. Møller har store forventninger til turneringens positive indflydelse på talentudviklingen i springsporten.

En vigtig del af ungdomsarbejdet

”Turneringen bliver en vigtig del i talentarbejdet for Lars (Lars Trier Kjøller, landstræner for ponyrytterne) og mig, for vi kan observere de unge ryttere gennem vinteren. Det er vigtigt for rytterne at kvalificere sig til finalen, for finalen vil være en stor del af grundlaget for fordelingen af rytterne i de forskellige bruttotrupper. Stutteri Ask Trophy bliver også en del af udtagelse til sommerens mesterskaber, samt til pladser ved det internationale stævne i forbindelse med VM i Herning” indleder landstræner Bo K. Møller, der dermed understreger vigtigheden af den nye serie.

Fokus både på ungdom og senior

Den første kvalifikation bliver i slutningen af november i Holte. Finalen afvikles to uger før DM hos Absolut Horses.

”DM for senior, junior- og ungryttere ligger tidligt næste år af hensyn til forberedelse til VM i Herning i 2022,” forklarer Bo, og han uddyber: ”Alle seniorryttere skal komme til DM for at vise, hvor de er, for tre uger senere, er der første nationsspringning i Uggerhalne, herefter Drammen og en mellemrunde i Deauville samt vi søger wild cart til forskellige nationsspringninger for at ruste vores ryttere bedst muligt til VM i Herning.”

”Det bliver en spændende sæson næste år,” erkender Bo K. Møller, men han ser også frem til forhåbentlig mange år med Stutteri Ask Trophy, som kan være medvirkende til at skabe en mere struktureret uddannelse af de unge talenter. Som det er sket via ECCO Cup for de unge dressurryttere.

Berider Søren Møller Rohde udtaler, at Stutteri Ask Trophy kan være med til at gøre en positiv forskel for talentudviklingen. Foto: Stutteri Ask

Stutteri Ask Trophy et led i udtagelsen

”Det er måske ikke blevet sagt tydeligt nok, men serien af kvalifikationsstævner og finalen i Stutteri Ask Trophy er observationsstævner for Lars og mig,” understreger Bo.

Kravene til rytterne i kvalifikationerne er lidt lettere, end det vil være tilfældet i finalen.

”Dette er gjort, for vi kan få en større gruppe med til finalen, og forhåbentlig motiveret flere unge ryttere til at være en del af serien. Selvfølgelig strammer det til i finalen, sådan er sport, det er en naturlig udvikling på fire måneder over en vintersæson – man kan øge sit niveau 5 cm. Vi mener, vi har bygget serien rigtigt op, og når vi har kørt en sæson eller to, skal den naturligvis evalueres,” forklarer Bo.

ECCO Cup har vist, det er en god måde at bygge ungdommen op på, og vi kan have lige så meget succes med vores ungdomsturnering

Landstræner Bo K. Møller.

Søren Møller Rohde fra Stutteri Ask stemmer i: ”Med Stutteri Ask Trophy kan vi gøre en forskel for springsporten på den lange bane ved at fange og udvikle de unge ryttere endnu tidligere, end vi har gjort hidtil. Vi får også mulighed for at sammensætte en langt bredere bruttogruppe, fordi flere unge ryttere vil få mulighed for at udvikle sig og komme op på et højere plan, og det er et kæmpe plus, for sporten skal jo bæres videre af dem, der kommer nedefra, understreger han.

Stutteri Ask Trophy 2021/2022

LandsdelDatoSted
Sjælland25-28 novemberHolte Rideklub
Jylland7-9 januarBillund Sportsrideklub
Jylland25-27 martsSønderborg Sportsrideklub
FINALEUge 15Stutteri Ask

Se bestemmelserne for Stutteri Ask Trophy 2021/2022 her: Bestemmelser 2022