Skip to main content

Fra vildhest til showhest – på 120 dage

Kan man på kun 120 dage træne en vild mustang, så den kan rides med og uden trense, springe over forhindringer, gå op ad trapper, kører i bil og meget mere – og endda foran et stort publikum? Svaret er ja, hvis man hedder Bobby Kerr.
| admin

Mustang Million – fokus på mustanghesten

Mustang Million er en episk begivenhed arrangeret af Mustang Heritage Foundation. Formålet er at demonstrere, hvor alsidige og arbejdsvillige mustanghestene er, hvis de bliver trænet rigtigt. I sidste ende skulle det gerne give flere lyst til at adoptere de amerikanske mustangheste.

Trænere fra hele Amerika får mulighed for at forvandle en vild hest fra BLM (The Bureau of Land Management) til en ridehest med kun 120 dages træning. Mustang Million foregår i Texas, og der er en præmiesum på 1 mio. dollars. Trænerne skal gennem de obligatoriske trail-, reining- og horsemanship-klasser for at kvalificere sig til en af de ​​kun 20 pladser i den spændende Freestyle Finale. Finalen giver mulighed for brug af rekvisitter, kostumer eller tricks – det skal blot vare under 4 minutter.

Trigger og Jinglebob begejstrede publikum

I 2013 var to indslag så populære, at de begge gik viralt. Begge indslag var med Bobby Kerr og hans mustanger Trigger og Jinglebob. Kerr blev henholdsvis nummer 2 og nummer 3 i det store event, men de to heste fik i den grad publikum op ad stolene. Se de vilde shows nedenfor. Bobby Kerr vandt i øvrigt konkurrencen med mustangen Poncho i 2012.

Om Bobby Kerr

Bobby Kerr, født i Canada, har været hestetræner i mere end 40 år. Hans erfaring med at træne mustanger til modige og talentfulde trickheste har betydet, at han har optrådt til rodeoer over hele landet. Kerr har modtaget priser som 2017 PRCA Specialty Act of the Year, 2016 NFR Specialty Act og 2012 Supreme Extreme Mustang Makeover Champion og Fan Favorite.

Karrierehøjdepunkter inkluderer:
2020 Extreme Mustang Makeover Champion
2020 Mustang Magic Celebrity Freestyle Champion
2x PRCA Specialty Act of the Year (2017, 2019)
2013 IPRA National Finals Rodeo Showcase Champion
2012 Supreme Extreme Mustang Makeover Champion.

Se et lille indslag fra ABC News, hvor Bobby Kerr både fortæller og demonstrere, hvordan han træner Trigger.

Læs også: Vilde heste hjælper indsatte til et bedre liv

Mustang Heritage Foundation

Extreme Mustang Makeover