Skip to main content

DM for haflinger fejrer 10 års jubilæum

I weekenden den 25-27. juni er der DM for haflinger for 10 år i træk. Bag eventen står Haflinger Sport Danmark (se video nedenfor), der sætter fokus på gode oplevelser og især den skønne haflingers alsidighed.
| admin

2021 er et særligt år

For dem som ikke før har stiftet bekendtskab med DM for haflinger, er det Danmarks største årlige haflinger sportsevent, hvor der konkurreres om mesterskabstitler i dressur og spring samt afvikles almindelige klasser. I år er det et særligt år, fordi selve DM-mesterskabet fylder 10 år. Det fejres naturligvis også, når mesterskabsstævnet afvikles hos Revsø og Omegns Rideklub den kommende weekend.

Foto: Moments By Simone Rasmine

Spændende mesterskabsklasser

Der er flere måder at kæmpe om titler på ved det store event. I dressur er der både mesterskab for seniorer og U16-ryttere ligesom der også er et mesterskab for unge heste. I springning er der to mesterskaber – det officielle og så det for unge heste. Du kan følge med på Haflinger Sports facebookside og se Program- og startlister her.

Haflingeren – en populær og smuk ridehest

Den lille stærke haflinger med den karakteriske røde farve og lyse man og hale stammer fra Østrig, og er en i dag en særdeles populær lille hest/pony især i Europa. Haflingeren er kendt for sit gode sind og indstilling til arbejdet, den er hårdfør og udholden, og så er den meget, meget smuk. Ved Danmarksmesterskaberne for haflinger vil de dejlige haflinger vise netop, hvor alsidig racen er i forskellige discipliner på forskellige niveauer.

Der er både DM i spring og dressur ved stævnet. Foto: Matilde.w.photography

En rideklub kun for haflinger

Nogle specielracer har deres egen rideklub, således at de kan arrangere stævner under Dansk Ride Forbund – men kun for deres egen race. Sådan en rideklub er Haflinger Sport (HSDK), der står bag Danmarksmesterskaberne. Klubben blev oprettet i 2008 som en udspringer af avlsforeningen, og det fortæller Marianne Hejlsbjerg (formand i klubben) om i indslaget nedenfor.

Mere på Zibrasport Equest

Vi har flere spændende indslag og artikler med haflinger i vores arkiv, og du kan klikke her for at gå på opdagelse. Det kræver dog Premium Medlemskab at se videoerne i arkivet.

Haflinger Sport Danmark