Skip to main content

Topspænding om World Cup-finalister i Omaha

FEI World Cup™ Finalerne besøgte første gang Omaha, NE i 2017. Kvalifikationsturneringerne er på vej ind i den afgørende fase, og Danmark kan få en repræsentant i både dressur og springning.
| admin

Siden den første FEI World Cup dressur-kvalifikation på Vilhelmsborg i oktober 2022, har dressur- og springrytterne i den vesteuropæiske liga kæmpet om adgang til pladserne i finalen, som i år afvikles i Omaha, Nebraska fra den 4. – 8. april.

Nanna Skodborg Merrald har redet kvalifikationer på Blue Hors St. Schufro, Atterupgaards Orthilia, Blue Hors Zepter og Blue Hors Zack. Hun ligger lige nu nr. 5 i ligaen – 9 ryttere får adgang til finalen. Der mangler pt. 3 kvalifikationsstævner: Neumünster 16. – 19. februar, Göteborg 23. – 26. februar og ’s-Hertogenbosh 9. – 12. marts.

Det er tre tyskere, som fører ligaen: Isabell Werth, Ingrid Klimke og Benjamin Werndl.

Stillingen i dressur ses HER

I springning har Andreas Schou redet Independent og Darc de Lux i kvalifikationerne. Han ligger lige nu på 16. pladsen – 18 ryttere får adgang til finalen. Der mangler blot en kvalifikation i ligaen – Europafinalen i Göteborg i slutningen af februar, og der er ingen tvivl om, der bliver benhård kamp om de vigtige points, som afgør, hvem der skal til Omaha i april. Ligaen føres af verdensranglistens nr. 1 Henrik von Eckermann (SWE) Julien Epaillard (FRA) og Daniel Deusser (GER).

Stillingen i springning ses HER

Finalen i Omaha

Omaha Equestrian Foundation blev etableret i 2010 med det mål at udvikle byen til et knudepunkt for hestesportsindustrien. I 2012 grundlagde nonprofitorganisationen regionens første førende springstævne i regionen, kendt som ‘International Omaha’. Et år senere tilføjede International Omaha FEI-konkurrencer til sin tidsplan, og i 2017 var byen vært for FEI World Cup-finaler for både springning og dressur. Ved finalen i 2023 er voltigering blevet tilføjet mesterskabsprogrammet.

FEI World Cup™-finalerne afholdes på CHI Health Center Omaha, som ligger i hjertet af byens centrum. World Cup finalenerne bliver krydret med en stor messe for heste, komplet med uddannelsesmæssige demonstrationer og Clinics.

Se mere HER