Skip to main content

10 ting dine “ikke-heste venner” aldrig vil forstå

Har du venner, der ikke rider eller på anden måde bevæger sig i hesteverdenen? Så har du måske oplevet at blive behandlet som om du er fra en fremmed planet.
| admin

Her er 10 ting dine “Ikke-heste venner” med sikkerhed aldrig vil kunne relatere til.

1. Vi kan faktisk godt lide lugten af hest og stald

Det kan godt være at du holder dig for næsen, når du står på siden af ridebanen, mens vi finder aromaen omkring hestelivet himmelsk. Hø, læder, sved og hele molevitten burde laves til en interiørspray, vi kan bruge derhjemme, når vi savner vores hest.

2. At have ridetøj på andre steder end i stalden, er en hyldest til vores livsstil

Vi er ikke generet af hestelugt, og er derfor ikke synderligt bekymrede for at duften af hest sidder i vores ridertøj. Skulle vi være i en situation, hvor vi er nødt til at have ridetøj på andre steder end i stalden, (supermarked, børnenes institution mm) bærer vi det med stolthed.

Nogle gange bruger vi en halv time ekstra på at vaske hesten, i stedet for selv at tage et bad. Vi jonglerer 100 ting, hvoraf den ene er et levende dyr, der kræver vores fulde opmærksomhed, konstant pleje og kærlighed.

Ved du hvad? Ridebukser og vest er alligevel pænere end langt de fleste modetendenser for tiden. Det er jo derfor at modebranchen har en tendens til at kopiere os fra tid til anden.

3. Det er ikke til forhandling

Seriøst – Vi vil ikke date dig, gifte os med dig, eller så meget som hænge ud med dig, hvis ikke som et minimum forsøger at forstå vores “heste ting”.

Du behøver ikke at være rytter eller kende forkellen på et fortøj og et næsebånd. Men vil gerne se vores venner forsøge at forstå vores kærlighed heste og ridning. Og nej – det er en en fase i vores liv. Det er vores liv.

Hvis du acceptere en middags invitation på vores vegne, samme dag som nations cup finalerne eller trygler om at tage hjem fra et ridestævne før tid, fordi du fryser, er det slet ikke utænkeligt at jeg pludselig er optaget hver gang du ringer. Drik en kop kaffe, og mand dig op!

4. Hvis du tror hokey er en hård sport, tager du fejl

Vi synes at amerikansk fodbold, rugby og hokey er for dem der gerne vil dyrke en let sportsgren. Og tro os, vi ved hvad hård sport er. Din antagelser er sikkert; Du stiger bare op på en hest, det er som at køre en bil, enhver kan gøre det. Ha ha ha!
 
Når du styrer en varm hest rundt på en kørebane, føles det som at bænke 100 kilo. Når du er faldet og bliver slæbt i galop henover en mark mens den ene fod, stadig er fanget i en stigbøjle, så kan vi snakke hård sport.

Læs også: 5 tips til bedre accept af schenklen
 
5. Deres banaliteter er ikke noget vi går op i

Vi er generelt ligeglade med, hvem den seneste Kpop-stjerne er, eller hvem der skal spille den næste hovedrolle i en superheltefilm. Måske kan vi ikke nævne alle hovedstæderne i Asien eller huske hver Jane Austen-karakter. Men vi kender prisen på høballer i fem forskellige foderbutikker, ved hvem der har vundet VM siden det startede og kan identificerer 20 forskellige typer bid. 
 
Vores hjerneceller er reserveret til at huske springbaner og dressurprogrammer.

6. Vi er konstant på vagt for ting, der potentiel er monstre for vores heste

Kan du se den gamle plastikpose, der blæser hen over parkeringspladsen lige nu? Det kunne forvandle min hest på 600kg til en ildspyende drage, der er mere frygtindgydende end en orkan, på din ferie i Florida.
 
Vi er altid på udkig efter ting, der kan få vores heste til at spooke. Det er ikke dumt; det er sund fornuft. En dag, når du ryger af din hest, på grund af et blad på et halvdødt træ, der knap bevæger sig i vinden, vil du forstå.

7. Du kan spise direkte fra gulvet i vores stald… Vores bolig? det er en anden snak

Vi indrømmer det. Vi har måske en selektiv dovenskab. Vi vil med glæde rengøre sadelrummet, men når det kommer til at støve af møblerne derhjemme … Det er ikke i vores bolig, du skal tjekke for støv på hylderne. Pyt, vi hyrer bare et rengøringshold, inden vi skal have gæster (Eller nej vent – vi bruger måske de penge på en ny trense, et vinterdækken. Eller nye støvler. Eller en ny hjelm.)

8. Ja, vi har virkelig brug for alle de støvler 

Man kan aldrig få for meget ridefodtøj. Og hvad så, hvis jeg bor alene, og min entré ligner en af ​​de engelske herregårde med en række støvler, der tilhører et dusin weekendgæster. 
 
 Hvad? Det er mine stævnestøvler. Det er mine gamle stævnestøvler for en sikkerheds skyld. Det er mine nye stævnestøvler, jeg er ved at ride til. Det er mine dressurstøvler. Det er mine lave staldstøvler. De store gummistøvler er til at skovle møg, og de små gummistøvler er til mindre staldopgaver. 
 Jeg købte de brune cowboystøvler på ferie i Argentina og røde på ferie i Australien, da jeg glemte at pakke de brune. Glitter støvlerne er kun til fest, naturligvis.

9. Vi kan spotte en rigtig hesteperson med det samme 

Forsøg ikke at narre os til at tro, at du er en ægte hestepige/dreng, når du ikke er det. Har du strandtøfler på (du kender dem måske som flip flops) på folden? Vi har set dig. Faktisk fik vi øje på dig, da du ikke ønskede at støve dine støvler ved at gå hen til staldens indgang. Og du afslørede endnu mere, ved at tage ridehandsker på for at kæle med din hest. Er dine lommer tilgengældt fyldt med treats og sukkerknalder til “nødsituationer”? Se det er et godt tegn. 

Hesten er ligeglad med om du har penge, er tyk, tynd ung eller gammel. Du kan have alle penge i verden og det nyeste rideudstyr, men når du hopper i sadlen og falder af igen to minutter senere, er det ikke meget værd.

10. Nej, du må ikke tage min sadel ud af bilen for at få mere plads 

Hvis vi tager min bil for HVIS vi skal ud en aften (hvilket er en BIG DEAL, fordi ryttere går tidligt i seng for at stå op før en is herre får sko på), må du absolut under ingen omstændigheder fjerne sadlen, der fylder en kvadratmeter af værdifuld siddeplads. 
 
Ja, jeg ved, at det er min ekstra sadel. Men jeg kører forbi saddelmageren en af de nærmeste dage, det gør jeg virkelig, og jeg skal aflevere den til reparation. Hvad hvis du tog den ud, og jeg glemte den derhjemme, lige den dag jeg havde tid til at gå ind hos sadelmageren? 
 
Kom nu, kom ind. Åh, lugter det? Har vi ikke lige talt om det? 

Kilde: FEI