Skip to main content

Topspænding ved DM på Vilhelmsborg

Traditionen tro inviterer Danish Derby Horseshow til Agria DRF-mesterskaber i springning for senior-, ung-, og juniorryttere den kommende weekend, med en positiv udvikling i antallet af startende.
| admin

Mesterskabsstævnet på Vilhelmsborg starter allerede torsdag, og på Zibrasport Equest stater vi vores streaming fra stævnet torsdag eftermiddag.

Seniormesterskabet første afdeling rides fredag aften kl. 20, og her er 32 ryttere på startlisten. Sidste års sølv- og bronzevindere Mikkel Laursen og Jack Ray Nielsen er igen at finde på startlisten, mens sidste års DM-guldvinder Rikke Andersen og Colakli Boy ikke er til start i år. På startlisten til dette års mesterskab finder vi bl.a. to tidligere danske mestre Thomas Sandgaard og OL-rytter Thomas Velin.
Caroline Rehoff Pedersen, der gjorde så flot figur i World Cup-stævnet i Basel er til start med to heste i mesterskabet. Frederikke Svendgaard og Bøgegårdens Cristiano, der kom ind på 3. pladsen i Grand Prix-klassen ved Danish Christmas Show er også blandt de startende i mesterskabet.
Kamilla Ladefoged Rasmussen er meldt med 3 heste, og flere ryttere er tilmeldt med to heste. Karen Møller Rohde fra Stutteri Ask er til start med 6-års championatsvinderen, avlshingsten Cassado Ask, der nu er 8 år. Den regerende jyske mester, Christian Jansen er også blandt de startende i mesterskabet.
Seniormesterskabet afgøres lørdag aften. Umiddelbart efter kvalifikationen i Ungrytterens mesterskab.

Læs også: Rikke Andersen vandt indendørs DM for seniorer

26 ungryttere til start

Mesterskabet for ungryttere rides altså lørdag (kvalifikation) med finale søndag eftermiddag. Der er tilmeldt 26 ungryttere. Sidste års mesterskab blev vundet af Lærke Isabell Godsk foran Maria Barnewitz Schou og Mette Askham Jensen. Startlisten bugner af sejrsvante ungryttere, og der er ingen tvivl om, at Line Busk Heltborg og Gaville er et godt bud på en topplacering. Og så er Mette Askham Jensen til start for at forsvare sin medalje fra sidste års mesterskab.

Læs også: Sikkert DM-guld til Lærke Godsk og Cabrio

28 juniorryttere i mesterskabet

Juniorrytternes mesterskab afgøres fredag med kvalifikation og søndag med finale. Der er 28 ryttere på startlisten og sidste år blev mesterskabet vundet af Alberte Filuca Brünning Conradsen foran Noona Wildfang Linde og Frida Munk Lassen. Noona har flere heste til start i klassen for ungryttere, og Frida er også rykket op i U21, mens Alberte er til start i juniormesterskabet med to heste, Medina og Miss Hope.

Læs også: Alberte og Miss Hope vinder Junior-DM

Zibrasport Equest sender live torsdag fra MB1*-klassen (est. start 13.45) og resten af dagen samt hele fredag, lørdag og søndag. Vores Premium-medlemmer kan se med gratis både LIVE og efterfølgende i arkiv (Premium koster 49,- kr. pr. md.), mens ikke-medlemmer kan købe Pay Per View til 129,- kr. (kun live – ikke arkiv).

Indendørs Agria DRF-mesterskaber i springning: Start- og resultatlister