Skip to main content

Hestene indtager Versailles til OL i 2024

Om fire år, når de olympiske lege finder sted i Paris, bliver Versailles omdrejningspunktet for al ridesport. Og det er med Château de Versailles som smuk kulisse.
| admin

Det har længe været kendt, at Versailles skulle danne ramme om ridesportens discpliner, når OL kommer til Frankrig i 2024.

Men på grund af corona har arrangørerne kigget nærmere på den originale plan for at skære i budgettet. Dette får dog ikke konsekvenser for ridesportens venue, og Versailles er derfor netop blevet “re-confirmed”.

Det skriver horsesport.com.

Dog var der oprindeligt planlagt en tilskuerkapacitet på 80.000, når militaryrytterne skulle ud i terrænet. Det tal er nu nedjusteret til 62.000.

Om Château de Versailles

Slottet Versailles var oprindelig et lille jagtslot, opført 1623 for Ludvig 13. Det blev af sønnen Ludvig 14. med hjælp fra de ypperste arkitekter og kunstnere ombygget til det nuværende pragtslot i klassicistisk barokstil, et forbillede for mange andre europæiske barokslotte.

1661-68 udvidede Louis Le Vau jagtslottet, der udgør midterpartiet i det nuværende slot; flere udvidelser fulgte, hvorefter J.H. Mansart 1679-89 tilføjede to lange sidefløje, således at havesiden fik en samlet længde på 580 m. Ind mod byen flankerede tværgående bygninger et stort gårdanlæg, hvor en rytterstatue af Ludvig 14. rejstes i 1835.

Det storslåede barokhaveanlæg er samlet om en markant centralakse og bygget op over et fast mønster, hvori indgår et broderiparterrebosquetter, allésystemer og kanaler. Rette linjer og plane flader samler sig i overordnet symmetri om denne akse med den over 1,5 km lange Grand Canal.

I anlægget, der også rummer skulpturer, kaskader og fontæner (udarbejdet af bl.a. Ole Rømer), indgår lystslottene Grand Trianon og Petit Trianon (se Trianon) samt miniaturelandsbyen Le Hameau.

Kilde: denstoredanske.lex.dk