Skip to main content

Cornelia kom, så og sejrede

Kolding RIdeklub var i weekenden vært for 1. kval af Ecco Cup for Jun/YR/U25 og pony. Og det blev vist topdressur i hver klasse.
| admin

Igen i 2021 bliver Ecco Cup-turneringen afholdt for landet bedste unge dressurryttere. Og i weekenden blev vinderne af første kvalifikation fundet ved landsstævnet i Kolding Rideklub.

Formålet med ECCO Cup’en at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten, således ekvipagerne får mulighed for at dygtiggøre sig til at konkurrere på internationalt niveau. ECCO Cup strækker sig fra kategori II ponyer til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed de unge talenters rytterkarriere i et kontinuerligt forløbDRF

Kategori 2

Josephine Gert Nielsen og charmerende Timms my Fritz vandt efter en overbevisende kür, hvor de blev belønnet med 74.542%.

Anna Teibel Raben og FS Calimero lagde sig lige i hælene på Josephine, mens Mathilde FovsholmTruly Yours placerede sig som nummer tre.

https://www.instagram.com/p/CO8IGBGh_rd/?utm_source=ig_web_copy_link

Kategori 1

Cornelia Munch Sinding var svær at komme udenom i kategori 1-kvalifikationen. Hun nøjedes ikke med at vinde på AJ dont you forget about me. Nej, Cornelia indtog også fjerdepladsen med Terbofens Charico.

“I weekenden var Aj og Rico til stævne i Kolding, hvor de skulle starte første afdeling af Ecco Cup.
Fredag lage Aj ud som nummer to på banen og blev 1’er med over 73%. Søndag gik hun fantastisk i küreren, det blev til 75,3% og tog også første pladsen. Det resulterede i vi blev samlet vinder.
Rico kom ikke så godt fra start, om fredagen. Han endte med 68,8% og en tredje plads. Desværre med nogle dyre fejl og meget dommer uenighed. Fredag gik det lidt bedre. Kür til 72,7% og fjedre plads og samlet nummer fire,” lyder det fra den unge ponyrytter.

Caroline S. Jørgensen blev en flot nummer to på Dr. Doolittle, mens Astrid Würtz Green Andersen og Golden Boy red sig ind på en tredjeplads.

Se interviewet med Cornelia fra december 2020

Junior

Frederikke Gram Jacobsen og Ryvangs Zafina måtte se sig besejret af Alexander Helgstrand og Grevens Sa’va i den første klasse, men i küren var ekvipagens 79.042% nok til en samlet sejr. Alexander blev dog nummer to med et margin på kun 0,036%.

Liva Addy Guldager Nielsen, der tidligere har haft stor succes med ponyen D’Artagnan blev nummer tre med sit nye håb, hesten Don Caballero.

https://www.instagram.com/p/CO8hxmfB_SK/?utm_source=ig_web_copy_link

Youngrider

Anders Uve Sjøbeck Hoeck og Kristian Würtz Green kunne ikke slå Sara Aagaard Hyrm. Imponernede 78.792% betød nemlig, at hun red den samlede sejr hjem på Romadinov.

https://www.instagram.com/p/CO8ccgHBL6r/?utm_source=ig_web_copy_link

U25

Det er kun en uge siden, at Alexander Helgstrand debuterede på Lollipop – og det i Grand Prix. Dermed var han klar til at deltage i Ecco Cup for U25, hvilket resulterede i en samlet tredjeplads.

På andenpladsen kom Karoline Rohmann, der også netop har debuteret i dressurens sværeste klasse med Jakas Don Louvre.

Ingen kunne dog besejre Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver, der begge dage scorede et godt stykke over 70%.

Josefine vandt kvalifikationen (Foto: privat)