Skip to main content

Træning på DM-bane

Ryttere og heste fik prøvet banen på Tågerup, hvor der er mesterskabsstævne hos Absolute Horses fra 19. til 23. august.
| admin

Det er altid spændende at få lov at prøve den bane, der bruges til DM i ridebanespringning, og de almindelige ridestævner har været aflyst på grund af Corona-virus.

Derfor var der også en del ryttere, der tog imod tilbuddet, da Absolute Horses fredag havde åbent for banetræning på Tågerup i Sommersted.  Der var netop lagt nyt lag på springbanen, så bunden er frisket op til DM, som afvikles fra den 19 til den 23. august.

God træning
En af de ryttere, der var med, var Renee Ulvsbjerg fra Ejby på Fyn, som havde taget tre heste med.

Hun har været med til DM-stævnerne på Tågerup adskillige gange. I de senere år har hun ikke deltaget i mesterskabsklasserne, men i de almindelige klasser, der også er ved stævnet. Det regner hun også med, hun skal i år.

– Jeg tror ikke, jeg lige har den rigtige hest til at starte Senior DM, siger hun. Men nu må vi se. Det er en rigtig god ting, at vi kan prøve banen. Hestene har ikke været ude siden Herning (Dansk Varmblods store arrangement i marts), så de skal bare have nogle spring i benene. Og de har rigtig godt af at komme ud og se noget nyt og prøve en hel bane. Det er jo ikke så tit, man sætter 13 spring op derhjemme.

Renee Ulvsbjerg havde en øvet hest, Celeste, med, men også to ungheste, som aldrig havde været ude til stævne, så for dem var bare det at skulle i lastbilen, komme ud et nyt sted og prøve en bane rigtig god træning.

Der er banetræning igen torsdag den 2. juli. Man skal være tilmeldt på forhånd.

Retningslinjer
Det er 10. år i træk, der afvikles DM hos Andreas og Christian Schou på Tågerup. Ud over DM for senior er det DRF-mesterskaberne for ungryttere (U21) og junior (U18), der skal afgøres.

Stævnet skulle have været afviklet fra 11. til 14. juni, men måtte udsættes på grund af COVID-19. Alle de retningslinjer og forholdsregler, der vil være gældende til den tid, vil selvfølgelig blive overholdt, så derfor vil der være nogle ting, der bliver anderledes, end det plejer at være.

Det var planen, at der ligesom i fjor skulle afvikles et internationalt stævne samtidig med DM, men det er blevet aflyst.

Kilde: Absolute Horses