Skip to main content

Uhyggeligt højt niveau i det tyske mesterskab i dressur

Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl og Dorothee Schneider startede og sluttede 1. kval i det tyske mesterskab i Balve, hvor alle deltagere viste top-ridning.
| admin

Første afdeling i det tyske mesterskab i dressur begyndte og sluttede på samme måde torsdag eftermiddag – næsten.

Tre ryttere gik nemlig igen på startlisten i Grand Prixen, der er kvalifikationsgivende til de resterende klasser af mesterskabet.

Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl og Dorothee Schneider har hver især to heste til start, og de tre kvinder lagde stærkt ud. Og sluttede klassen af på selvsamme måde med ridt i absolut topklasse.

Der er bestemt også noget at kæmpe om for de tyske ryttere. Der skal ikke kun kåres en tysk mester i Grand Prix Special og Grand Prix Kür, men konkurrencen bruger landstræner Monica Theodorescu også til at komme tættere på, hvem der skal på OL-holdet og EM-holdet.

Isabell Werth

Dronningen af dressur bliver Isabell Werth ikke kaldt uden grund. Den erfarne og, hold nu fast, 16-dobbelt vinder af det tyske mesterskab, havde startnummer 1 på uerfarne DSP Quantaz. Den 11-årige hingst havde sin første internationale start i 2019, men siden har Isabell og Quantaz gjort kometkarriere.

Dagens resultat blev flotte 80.280%.

Bella Rose har efterhånden rundet 17 år, men Isabell har endnu ikke vundet mesterskabet på den røde hoppe, der for nylig gjorde comeback til dressurscenen.

Noget tyder dog på, at hun går efter sejren i 2021 – i hvert fald scorede ekvipagen 81.320 %, selv om Bella Rose blev en anelse overivrig inden piaffen.

Jessica von Bredow-Werndl

17-årige Zaire-E var i hopla, da hun indtog banen. 75.820% gav dommerne for programmet, hvor der indløb en stor misforståelse i galopanspringet. Her troede Zaire-E, at hun skulle vise en sidetraversade.

Se Jessica fortælle om Zaire-E

TSF Dalera BB og Jessica vandt i 2020 det tyske mesterskab i GPS, og de kan med stor sandsynlighed gentage succesen i år.

Imponerende traversader, energisk passage og mange andre højdepunkter resulterede nemlig i dagens bedste score på 85.040%.

Dorothee Schneider

Ikke engang et brækket kraveben kan stoppe Dorothee Schneider. Det er kun få uger siden, hun mistede sin dressurhest Fohlenhof Rock’n Rose i en voldsom ulykke til et stævne. Men Dorothee har kæmpet sig tilbage i sadlen og stiller med to heste i årets mesterskab.

Første hest, hun viste frem i Grand Prix, var 13-årige Faustus 94 – de havde deres debut sammen i 2017. 75.660% blev dagens resultatet for parret.

15-årige Showtime FRH har vundet DM to gange tidligere – i 2016 og 2019, og måske kan de gøre det igen i 2021. Efter et stabilt program indløb karaktererne, og slutresultatet endte på 80.520%.

Stærkt felt

De tre kvinder var ikke de eneste, der viste høj kvalitet i dagens klasse. Tysklands ekvipager har pt. et uhyggeligt højt niveau før OL.

Ikke mindre end 10 af de 14 ekvipager red til mere end 75%. Og ALLE startende lå over 72%.

Se hele resultatlisten her