Skip to main content

Unge Jacob Schmidt imponerede i finalen for 5-års

Den kun 17-årige Jacob Theodor Schmidt vandt PAVO og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års på Bøgegårdens Gladiator. Og havde endnu en hest med i omspringningen.
| admin

PAVO og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste i springning for 5-års blev alle ekvipager stilbedømt, hvorefter de fem bedste og ligeplacerede med den sidst placerede ekvipage skulle ud i en spændende omspringning.

På grund af sammenfald mellem stilkarakterne fik hele hele syv ekvipager lov til at komme på banen igen – og to ryttere kunne prale af at have hele to heste med.

  • Karen Møller Rohde og EVOLUTION ASK
  • Christian Tang Nielsen på TWILIGHT
  • Jacob Theodor Schmidt på BØGEGÅRDENS GLADIATOR
  • Renee Ulvsbjerg og BERNTSTEIN
  • Adam Sparlund Olesen og ABBA
  • Jacob Theodor Schmidt og BØGEGÅRDENS COMANN
  • Karen Møller Rohde på FARINO ASK

Nervepirrende omspringning

Den kun 17-årige Jacob, der er opvokset i en rigtig hestefamilie på Bøgegården i Sønderjylland, lagde ud i flot stil på Gladiator – 0 fejl i tiden 30.50 sekunder, hvorefter Renee Ulvsbjerg og Berntstein indtog banen. Endnu en 0-runde blev det til, men cirka tre sekunder langsommere end Jacob.

Berntstein Foto: Zibrasport Equest

Læs meget om Jacob lige her

Adam Sparlund Olesen og Abba fortsatte den flotte stime med ingen nedrivninger. Tiden rakte dog “kun” til en foreløbig tredjeplads.

Christian Tang Nielsen og Twillight blev tiljublet af publikum, da de krydsede målstregen. Men tiden rakte ikke til at lægge sig i forrest. Med 33.22 sekunder holdt Jacob stadig på førstepladsen.

Twillight Foto: Zibrasport Equest

Næste i rækken var Karen Møller Rohde og Farino Ask – der faldt desværre en enkelt bom.

Publikum måtte derefter væbne sig med en smule tålmodighed, da Jacob og Karen lige skulle have en chance for at blive klar med deres to andre heste, før de kunne komme på banen igen.

Evolution Ask med Karen på ryggen satsede alt, og indtil sidste forhindring så det ud til, at sejren skulle gå til dem. Men fire fejl betød, at den drøm ikke blev til virkelighed.

Jacob havde dermed chancen for at blive etter og toer. Han vidste nemlig, at sejren allerede var i hus på Gladiator. På Comann blev det til en fin runde men med ærgerlige fire fejl i tiden 37.04.

Bo K. Møller var meget tilfreds med kvaliteten i finalen for 5-års:

“Der var ikke bare nogle få, men rigtig mange gode heste. De var udstyret med kapacitet og god teknik,” fastslog dommeren efterfølgende.

Se resultatlisten