Skip to main content

Verdensmester til finale på Blue Hors med 2 heste

I denne uge afvikler Blue Hors, Pavo og Dansk Ride Forbunds Championater for dressur og springheste. Det er et stjernespækket hold af potentielle stjernefrø vi kommer til at nyde i dressurfinalerne, og blandt de startende er VM-guldvinder for hold Carina Cassøe Krüth på 2 heste.
| admin

Nu er det igen tid for championatsfinalerne, og især på dressursiden har dansk dressursport sat sit præg på verdensmesterskaberne for unge heste. I år med en verdensmester i 5-årige Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro redet af Victoria E. Vallentin.

Det er de 4-årige heste, som åbner championatsfinalerne i dressur torsdag morgen fra kl. 7 med 40 starter, mens de 7-årige heste følger efter fra middag med 15 startende ryttere. Kvalifikationerne for de 5- og 6-års heste afvikles fredag kl. 7 med 26 starter i 5-års klassen, og fra kl. 11.40 med 25 starter i 6-års klassen.

Lørdag er der B-finaler, hvorfra de 6 bedste 4-års heste, de 3 bedste 5- og 6-års heste samt de 2 bedste 7-års heste får adgang til finalerne søndag.

Læs også: Se med GRATIS fra championatsfinalerne

Carina Cassøe Krüth har 2 heste med

Den regerende verdensmester i dressur for hold, Carina Cassøe Krüth har kvalificeret 2 heste til finalen, og hun ser frem til championaterne på Blue Hors.

”Jeg kan sagtens sætter mig op til at ride championater, når jeg har gode ungheste, kommer jeg gerne, for championaterne er et fint led i uddannelsen af dem,” indleder hun.

Carina har kvalificeret den 6-årige Movie Star e. Morricone (opdr. Ines Lohmann) til finalen og den 7-årige Koblenz-ST e. Vincent Maranello (opdr. P. Stegenga) efter sejre i kvalifikationen i Aalborg. Koblenz-ST har Carina redet i lidt over 2 år, den ejes af Andreas Helgstrand. Den anden, Movie Star har hun haft i arbejde siden foråret for en norsk ejer, som også har sat den velgående Tophøjs Diadore e. Hesselhøj Donkey Boy (opdr. Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) i arbejde hos Carina.

Om de to finalister siger Carina: ”Det er dejlige heste med tre gode gangarter, de er super ridelige, og dejlige at være på.”

Selv om det naturligvis er godt at få en topplacering i championaterne, er Carina ikke så fokuseret på selve resultatet. ”Det er jo de samme heste, vi har med hjem, og resultatet ændrer ikke på planerne for dem. Dem har jeg et større mål med. Det er dog godt at få den oplevelse med, og derfor deltager jeg gerne i championaterne, hvis hestene er klar, og det giver mening at tage dem med.”

”Der er jo ikke så meget, man kan ride med de unge heste, hvor de oplever et større set-up som ved finalestævnet. De lærer faktisk rigtig meget af at komme ud og gå, og uanset pointene har de jo lært det samme, og det er hovedmålet. Championaterne er et skridt på vejen mod noget langt større, og man skal huske at få hestene ud til stævner på vejen mod Grand Prix, så de ikke får et chok, når de kommer ud. De skal være mentalt klar på opgaven, men det betyder samtidig ikke, at man skal tæske afsted til en masse stævner med dem. De skal kunne magte at gå stævne i deres hoved, og der er kun en måde at lære det på.”

”Vi ved hvad vi kommer med, det er et par dejlige heste, som er klar på opgaven hjemmefra, men hvordan de går på dagen, ja det må vi se,” slutter Carina Cassøe Krüth.

Hvem skal vi ellers holde øje med?

I 4-års holdet kan det nok betale sig at holde ekstra øje med Mette Sejbjerg Jensen og hingsten Be Sure e. Callaho’s Benicio der scorede 93,2 og vandt kvalifikationen i Billund foran Ulrik Falbe-Hansen og Svalegårds Hot Divine e. Hesselhøj Donkey Boy med 88,6.

Anders Uve Sjøbeck Hoeck og JJ Spencer e. Secret tog sig af sejren i kvalifikationen i Ringsted med 90% foran Moises Azuar og Scotaloo som ikke er meldt i finalen. Anne-Mette Strandby Hansen og Valerie B e. Revolution sejrede i Bogø med 96,4 foran Merita Hagren og Zanetti e. Zoom med 89,4%

I Frederiksværk blev det til sejr til Anne Troensegaard og Kastaniegårdens Philina e. Revolution med 87,2 foran Michaela Naversted og Freddie e. Franklin med 87,0%

Det var Marie Witt Poulsen og Bee-Revolutionary e. Revolution, som sejrede i Aalborg med 86,6% sammen med Michael Grønne Christensen og Nicaragua e. Blue Hors St. Schufro med samme pointsum.
Mellemrunden blev vundet af Anders Uve Sjøbeck Hoeck og Quinn G e. Quaterhit med 88,8% foran Anne-Marie Hosbond og Fabulosa e. For Romance I med 88,2%

Victoria Vallentin og Lyngbjergs St. Paris. Foto: Zibrasport Equest

Nyd verdensmesteren

Det siger sig selv, at verdensmesteren for 5-års heste Lyngbjergs St. Paris redet af Victoria Vallentin er værd at holde øje med.
Til kvalifikationen i Billund scorede Eric Guardia Martines og Feine Bella NRW e. Fürstenball 92,2%

I Ringsted red Mette Sejbjerg Jensen avlshingsten Iron e. Asgard’s Ibiza til sejr med 94%, de er dog ikke meldt i finalen.

I Bogø var det Merita Hagren som med Gandhi SS e. Grand Galaxy Win red sig til sejr med 89,2% foran Anne-Marie Hosbond og St. Tropez e. Santo Domingo til 89,0% og de to vandt efterfølgende mellemrunden med 87,4% Gandhi er ikke meldt i finalen.

I Frederiksværk blev det til sejr til Michael Søgaard og Søbakkehus Duffy e. Sezuan med 86,2%

Den sidste kvalifikation i Aalborg gik til Victoria Vallentin og Estelle de Fontaine e. El Capone med 86,2%.

Sølvvinder ved UVM til start i 6-års klassen

OL-rytter Anna Kasprzak er til start i 6-års klassen med Danciero e. Dancier, han vandt sølv ved UVM som 5-års, og han blev i foråret købt af Future Dressage.

I kvalifikationen i Billund sejrede Sissel Bille Jakobsen med Dúné Nec e. Hesselhøj Donkey Boy med 86,2% I Ringsted gik sejren til Cristian Tudela Ruiz og Blue Hors Visconto e. Vivaldi med 87,6%
I Bogø var det Anna Kasprzak og Danciero som løste finalebillet med 95,8%, mens det i Frederiksværk var Martin Holfelt og Beirholms Gianna Nannini e. Top Gear som sejrede med 87,8%, i Aalborg var det som tidligere nævnt Carina Cassøe Krüth som sejrede med Movie Star og 93,6%
Og mellemrunden blev vundet af Susanne Barnow med Åtoftens Dancing Memory e. Era Dancing Hit med 88,2%

3 UVM-finalister i 7-års klassen

Ud af en felt på 15 deltagere i 7-års klassen er der hele 3 UVM finalister fra verdensmesterskaberne i Ermelo i september. Det er Poseidon Majlund e. Tailormade Temptation redet af Lone Bang Zindorff, Anna Kasprzak og Everian e. Everdale (vinder af kvalifikationen i Billund) og Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win redet af Anders Uve Sjøbeck Hoeck (vinder af kvalifikationen i Ringsted).

I Sportsrideklubben Bogø var vinderen af kvalifikationen Anne-Marie Hosbond og EVO Schubidoo e. Blue Hors st. Schufro med 79,847%

Karin Nissen tog sejren med Scaglietti V e. Sezuan i Frederiksværk med 76,410% og det var som skrevet Carina Cassøe Krüth og Koblenz-ST som sejrede i Aalborg med 77,894% Mellemrunden blev vundet af Signe Kirk Kristiansen og Suarez e. Sezuan med 76,077%

Start- og resultatlister