Skip to main content

Verdensmesteren var i særklasse

UVM-vinderen Jeanna Högberg og Hesselhoej Down Town kunne ingen røre, da de 5-årige dressurheste dystede om championatstitlen.
| admin

Jeanna Högberg og Hesselhoej Down Town er bare ikke til at stoppe. De fortsatte deres stime af sejre søndag ved PAVO og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste, hvor de 15 bedste 5-års dressurheste viste deres talent foran dommerne Bjarne Nielsen, Kirsten Søgaard og Susanne Baarup Christensen.

Læs også: Tre 10-taller til Hesselhoej Down Town i kvalifikationen

Bjarne Nielsen videreformidlede bedømmelsen af den udtryksfulde brune hingst til publikum og seere:

“Kvalitet fornægter sig ikke. Hvad mere kan vi forlange, og så I de overgange den lavede? Den får 10 i trav.

Skridten er rigtig god 9,6. Galoppen er også rigtig god. Der bliver en smule spændinger 9,8. I ridelighed 9,8. Vi kan allesammen være enige om, at det er verdensklasse. Derfor 10 i kapacitet.”

Dermed kan Jeanna og Down Town nu både kalde sig verdensmester for 5-års heste og vinder af PAVO og Dansk Ride Forbunds Championat. Tidligere i år slog ekvipagen nemlig alle til UVM i Verden, hvor de også scorede flere 10-taller.

Chefen blev toer

Til daglig er Jeanna ansat hos Helgstrand Dressage. Og netop den svenske rytters chef var ham, der kom tættest på at slå hende. Andreas Helgstrand og Fynch Hatton begejstrede trioen ved dommerpulten med deres ridt:

“Der er lige lidt at snakke om. Men ikke negativt. Kraftfuld og rummelig trav 9,5. Skridten blev bedre taktfast til sidst. 8,5. Galoppen så vi alle. Supergod balance 9,5. Hesten var fuldstændig ved hjælperne hele vejen 9,3. Og i kapacitet får den 9,4,” fastslog Bjarne Nielsen.

Tredjepladsen gik ligeledes til en rytter fra Helgstrand Dressage. Michael Grønne Christensen og Svalegårds Hot Zalina fik 87,700.

Se hele resultatlisten