Skip to main content

Video: 10-årige Palma glæder sig til snart at få sit FEI-pas

Palma Sophie Jansson-Christensen ligner en helt almindelig 10-årig pige, men alt hun drømmer om er at blive 11 år, så hun kan få sit FEI-pas og starte internationale stævner. Mød det store springtalent her.
| admin

Vi tegner et portræt af Palma Sophie Jansson-Christensen i den nye udgave af Riders NOTEBOOK magasinet. Læs det her. Se også videointerview med Palma nederst i artiklen.

Indimellem dukker der en lysende stjerne op i ridesporten, som er værd at holde ekstra øje med, og en af dem hedder Palma. Hun er 10 år, har ti heste og ponyer, og så er hun en af Danmarks største springtalenter. Til december fylder hun 11 år, og det betyder, at hun kan få sit FEI-pas og starte internationale stævner fra januar. “Endelig” fristes man næsten til at sige på vegne af Palma, for selvom hun stadig bare er 10 år gammel, så har hun direkte kurs mod stjernerne.

Foto: Zibrasport Equest/Riders NOTEBOOK

Hun er på det danske ponylandshold, har langt over 500 starter de seneste to år, og så drømmer hun om at repræsentere Danmark ved både OL, VM og EM, når hun bliver gammel nok. Og det er slet ikke utænkeligt, at hun i fremtiden er at finde på det danske landshold.

Se også: Small Tour Sponsor Cup Finale cat.1 (110 cm) A – Baltic Cup 2021

Hendes ene træner er den nuværende landsholdsrytter Emil Hallundbæk, og han er da heller ikke i tvivl om, at Palma er en vaskeægte stjerne. ”Jeg har aldrig mødt et så dedikeret og hårdtarbejdende yngre menneske, og så har hun meget talent og flair for springning,” fortæller Emil, som nyder at træne Palma: ”Det gør det ekstra sjovt, når det er en, der er så talentfuld.”

Jeg har aldrig mødt et så dedikeret og hårdtarbejdende yngre menneske, og så har hun meget talent og flair for springning

EMIL HALLUNDBÆK

Palmas familie er ved at lægge sidste hånd på et byggeri nær Fredensborg i Nordsjælland, så de mange ponyer og heste kan komme hjem, og Palma kan være helt tæt på dem. Det er fantastisk, fortæller Palma, som glæder sig til at kunne give aftenhø, foder og hygge om hestene om aftenen.

Se også: LA2** Springning Ponyer Kat. III & II (90/80 cm) A – Riders Cup 2022

Succes ved VM i Herning

Under VM på hjemmebane i august fik Palma en forsmag på, hvordan det er at ride med ved de helt store stævner. Hun stillede op med sin 1’er pony, Bodyssee Des Avelines, i de to ponyklasser, der blev afholdt under VM – og hun vandt dem begge. Det var en kæmpestor oplevelse at ride i samme store arena som VM-rytterne.

I det nye Riders NOTEBOOK magasin tegner vi et portræt af det unge springtalent, men i videointerviewet her kan du få en lille forsmag på, hvem Palma egentlig er.

Læs magasinet GRATIS som Premium medlem

Er du Premium medlem på Zibrasport Equest, kan du læse online-udgaven af magasinet ganske gratis lige her. Er du ikke Premium medlem, skal du dog ikke snydes for magasinet. Du kan købe det i udvalgte butikker og kiosker (se forhandlerlisten her), købe online-udgaven for 29 kr. eller oprette et abonnement på det fysiske magasin her på Riders NOTEBOOK.

Det nye Riders NOTEBOOK magasin er på gaden! Som Premium medlem kan du læse det gratis på Zibrasport Equest.