Skip to main content

Europa dominerer World Cup finalen i springning

35 springryttere fra 19 nationer har i dag torsdag redet den indledende klasse i Longines FEI Jumping World Cup finalen i Leipzig – topkampen blev klart domineret af prominente europæiske ryttere.
| admin

Som der er tradition for åbner finalen i World Cup for springrytternes vedkommende med en tidsspringning, hvor fejl på banen omregnes til strafsekunder.

Det blev de erfarne, europæiske springryttere som viste vejen i dagens tidsspringning. Sejren blev redet i hus af schweiziske Martin Fuchs og Chaplin e. Verdi, Martin, der sidste år mistede sin tophest Clooney, som måtte pensioneres efter en skade på fold. Han viste i dag, at han igen har heste med fremme i topsporten. Da han red fejlfrit i tiden 65,11 sekunder. Det bliver formodentlig ikke 15-årige Chaplin, som bliver hans partner i de kommende runder af World Cup finalen, men The Sinner. Rytterne har mulighed for at have en speedhest med, og bytte den ud efter den indledende tidsspringning til en hest, der fungerer bedre på de store forhindringer, som møder rytterne de kommende dage.

Martin Fuchs (SUI) og Chaplin, da de vandt Longines FEI Jumping World Cup™ i Lyon. Copyright ©FEI/Christophe Taniére

Østrigs Max Kühner, der er gift med den danske dressurrytter Liv, kom ind på andenpladsen med Electric Blue P, fulgt af irske Conor Swail med Count Me In e. Count Grannus, og med tyske David Will og C Vier e. Cardento på 4. pladsen.

Bedste amerikanske rytter blev erfarne og succesfulde McLain Ward, der red Contaious e. Contagio gennem banen i den absolut hurtigste tid på 64,94 sekunder, men da han havde nedslag på banen, kostede det ham 3 strafsekunder.
Den regerende World Cup-vinder Steve Guerdat havde bestemt ikke ”tur-i-den” i Leipzig i dag, da han kom i mål med tre nedslag.

Se resultatet af dagens klasse HER

Se stillingen i World Cup HER

Fredag skal springrytterne igen i aktion i Leipzig, da de rider anden runde – en metode B1 med hoved- og omspringning. Klassen kan man følge fra kl. 13.50 – 16.00 på DR2. De 30 bedste ryttere efter de to første runder mødes i den endelige finale søndag.

For ridesports entusiaster har det her til eftermiddag været muligt at se springkonkurrencen på DR2, og det er det altså igen fredag eftermiddag.

I aften torsdag kan man igen se med hjemme fra stuen, når Danmarks Radio sender fra stævnet i Leipzig – i aften gælder det dressurkonkurrencerne.

Danmark har kvalificeret tre ekvipager i dressur-konkurrencen – Cathrine Dufour og Vamos Amigos, Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia samt Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera.

Sendeplan

Torsdag den 7/4: 18.20-slut: WC Dressur, DR.dk

Fredag den 8/4: 13.50-16.00: WC Ridebanespringning, DR2

Lørdag 9/4: 13.05-15.15: WC Voltigering, DR2

Lørdag 9/4: 19.00-slut: WC Dressur, DR.dk

Dannebrog til tops i Leipzig

Rasmine Laudrup har her til formiddag vundet en medium tour 125 cm springklasse foran 16 tyske ryttere med Granato i Leipzig. .