Skip to main content

Video: 30 unge dressurryttere på besøg hos Anna Kasprzak

I denne weekend er 30 pony-, junior- og ungryttere samlet til en weekend uden hest på ECCO Centeret med fokus på mental træning, sportsplaner, rideteori og fysisk træning, og det hele startede hos Anna Kasprzak i Haderslev.
| admin

I knap 20 år har Toosbuys Fond støttet op om træningssamling for de unge dressurryttere på ECCO Centeret i Tønder. Rytterne mødes til en weekend uden heste og ponyer, med fokus mere på dem selv, ved at give dem nogle værktøjer fra metal- og fysiske trænere. Desuden gennemgår landstrænerne Lisbet Seierskilde og Denis Fisker rideteori sammen med rytterne med tips til programridning.

Husk tålmodigheden

Det hele begyndte lørdag formiddag hos den dobbelte OL-finalist dressurrytter Anna Kasprzak på hendes flotte ridecenter i Haderslev.

Se også: Walk and Talk med Anna Kasprzak

Her havde Anna i samarbejde med landstræner for ponyrytterne, Lisbet Seierskilde og landstræner for junior- og ungryttere Dennis Fisker, sammensat en god formiddag, hvor rytterne kunne stille hende spørgsmål, hvorefter alle gik i ridehallen, og fik set to heste.

Josefine Hoffmann red 4-årige Vaiana e. For Emotion – en talentfuld ung hoppe, som har været en udfordring i tilridningsfasen, fortalte Anna, som sammen med Dennis og Lisbet fik sat nogle ord på, hvordan man skal arbejde med ungheste. Tålmodighed var et nøgleord, og rytterens forpligtigelse til at give hesten gode oplevelser.

Anna på spændende 7-års

Anna Kasprzak satte sig selv i sadlen på den 7-årige Everian e. Everdale en hest, som Anna har forventninger til i fremtiden. Hun skal have sin første start på Everian ved B-stævnet i Hedensted, og det ser hun frem til. ”Målet er at give ham en god oplevelse ved stævnet,” fortalte Anna – ikke andet end det. Hans fremtid ligger, forhåbentlig, i Grand Prix, når den tid kommer.

Efter at have nydt træningen hos Anna Kasprzak, kørte rytterne videre til ECCO Centeret i Tønder.