Skip to main content

Video: Eckermann fortsat nr. 1

Svensk dominans i top 3 og en dansker der fortsat placerer sig i top 50, er nogle af de højdepunkter man finder i den nye FEI rangliste.
| admin

De nye FEI ranglister er offentliggjort, og i modsætning til dressurlisterne, er der nærmest ingen rokader i top 10 hos springrytterne.

Svensk dominans i top 3

Svenske Henrik von Eckermann, der kan bryste sig af titlen som dobbelt Verdensmester, er fortsat nummer 1 på FEIs verdensrangliste. Eckermann tog med det svenske hold bestående af Marlin Baryard Johnsson, Peder Fredricson og Jens Fredricson, guld i holdkonkurrencen til VM i Herning.

Holdkammeraten Peder Fredriksson indtager fortsat 3. pladsen på ranglisten, hvor Schweiziske Martin Fuchs, ligeledes fortsat, placerer sig imellem de 2 svenske herrer på 2. pladsen.
Henrik von Eckermann afsluttede mesterskabet med endnu en medalje af det ædleste metal, da han sikrede sig sejren i det individuelle mesterskab.

Van der Vleuten er listens højdespringer

Med et hop op ad listen på hele 8 pladser, er Hollandske Maikel Van der Vleuten top 10 listens absolutte højdespringer i denne omgang. Maikel sikrede sig ligesom Eckermann hele 2 medaljer ved VM i Herning. Med det Hollandske team red Van der Vleuten en sølvmedalje hjem i holdkonkurrencen, og i den individuelle konkurrence blev til det til en placering som nummer 3 og en medalje af bronze.

VAN DER VLEUTEN Maikel (R) – BEAUVILLE Z. Copyright ©FEI/Łukasz Kowalski

Danske Andreas Schou fortsat i top 50

Som bedste dansker på verdensranglisten, finder vi på 38. pladsen Andreas Schou. Schou har sammen med den store mørkebrune hingst Darc de Lux repræsenteret Danmark ved OL i Tokyo og senest ved VM i Herning, hvor et enkelt ærgerligt nedslag hold dem fra en plads i den individuelle finale.

Andreas Schou og Darc de Lux i fin stil over et af VM-springene. Foto: Sportfot

Kilde: FEI