Skip to main content

Hvem er Carl Hedin?

Vi har mødt den populære influencer på hans arbejdsplads i smukke Sarø, og taget et kig bag facaden på instagramfænomenet
| admin

Carl Hedin er efterhånden temmelig svær at komme uden om i hesteverdenen, ikke blot i hjemlandet Sverige, men i hele Europa. Vejen til Grand Prix dressur og influencerlivet med knap 400.000 følgere, har Carl selv banet ved altid at stille sig på den forkerte side af hegnet.  

Carl uddyber; “Jeg startede på rideskole som 7-årig, og jeg fik min egen pony, da jeg blev 12. Derefter fik jeg en hest, og så en hest mere, og nu er vi her. Og du skal ikke spørge mig, hvor mange heste, jeg ejer i dag. Det ville være det samme, som at spøge en kvinde om hendes alder”.  

Carl, hunden Iris og de 2 skønne shetlandsponyer, der bor på gården i Sarø. Foto: Rikke Lykke Thelin

Købte Pods i stedet for en Porche 

Carl griner ved tanken om hans fars råd, da han første gang havde solgt en rigtig god 4-års hest for en fornuftig pris til danske Andreas Helgstrand. “Min far spurgte, om ikke jeg skulle have mig en sportsvogn og fejre, at jeg havde lavet en god handel. Men helt ærligt så kunne jeg ikke være mere ligeglad med biler, så gaven til mig selv blev i stedet en ung talentfuld springhest (Pods, red.). Min største glæde og passion er hestene, og det vil ingen bil nogensinde kunne måle sig med.”  

Dressuren startede i Danmark 

Carl startede sin dressurkarriere i Danmark hos Hasse Hoffmann på Søholt i Ebeltoft, hvilket forklarer, hvorfor Carl taler nærmest perfekt dansk. Han arbejdede hos Hasse i tre år, og han har flere gange udtalt, at det var her, grundstenene i hans dressurridning blev lagt.  

Carl har siden været i både England og Tyskland og ride og har igennem udlandsopholdene udannet sig som rytter. Han har taget det med sig, han synes, han kunne bruge, og så har han fundet sin egen vej til resten.