Skip to main content

Ærgerlige misforståelser kostede dyrt for Flarup

Fascination var i topform på terrænbanen ved OL i dag, men to misforståelser undervejs mellem Peter Flarup og den unge hest kostede dyrt
| admin

Peter Flarup har stor rutine, og han kunne dermed give 10-årige Fascination e. Favorit Ask opdr. Jørn-Ove Jørgensen god støtte undervejs på den 4 km lange, kuperede terrænbane. Fascination har stort potentiale, men mangler endnu noget erfaring på dette niveau. Et par misforståelser undervejs kostede desværre dyrt for Peter, der nu ligger med 100,9 strafpoints.

Peter Flarup og Fascination. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Fascination i topform

Anne-Mette Binder, international dressurdommer i military, fortæller fra terrænbanen i Tokyo: “Varmen trækker tænder ud, men sværhedsgraden er som den skal være til et OL. Passende, så alle nationer, også de ikke så erfarne kan komme igennem.
Anne-Mette Binder, der er holdleder for dressurrytterne er blevet i Tokyo for at fungere som holdleder også for Peter Flarup hun fortæller om hans ridt i terrænet: “Peter blev udfordret af ikke at blive sendt op til start de tre minutter før, som der var aftalt, så Fascination kunne komme sig efter en skridttur op ad en meget stejl bakke. Heldigvis er Fascination i super form, så det slog ikke hesten ud af kurs. De forhindringer jeg så, sprang hesten godt og sikkert, men han studsede lidt over dronen, der kørte mellem sporerne herude. Desværre indløber der en fejl, der giver 20 strafpoints omkring det første vandkompleks, hvor Fascination trækker på alternativet, hvor Peter vil gå den lige vej, og der opstår en misforståelse. Derefter går det fint igen, og han sætter ikke en hov forket, men i den sidste vandforhindring efter det stejle nedspring ned mod hjørnet opstår der igen en misforståelse. Fascination bliver hængende i forhindringen, de kommer fri igen, men indkasserer også der 20 strafpoints. Så alt ialt 40 strafpoints og det er brandærgerligt, for ellers var Fascination i topform og godt sikkert ærligt og på alle måder på,” slutter Anne-Mette Binder.

England sikkert i front

Terrænspringningen kom til at ændre på stillingen, individuelt såvel som for hold. England var i front foran Tyskland og New Zealand. Det tyske hold mistede terræn i holdkonkurrencen, da holdets anden rytter Sandra Auffarth og Viamant du Matz fik en refusering i terrænet. Japan, der var med i kampen om medaljer fik sin sidste rytter elimineret efter fald. Det samme overgik Sverige, da Therese Virklund og Viscera blev elimineret efter fald. I forvejen havde svenskerne indsat deres reserve, og dermed var det svenske hold sprængt.
62-årige Andrew Hoy og Vassily de Lassos blev standset undervejs, da den schweiziske rytter Robin Godel havde et styrt. Hoy kom stærkt igen efter pausen, og kom fejlfrit i mål indenfor tiden, og det var med til at sende Australien op på en andenplads inden ridebanespringning.
England har lagt sig sikkert i frontmed 78,3 strafpoints foran Australien (96,2) og med Frankrig (97,1) på tredjepladsen.

Oliver Townend fra England fører i den individuelle konkurrence, og England er på guldkurs. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Michael Jung fik fejl i terrænet

Den regerende olympisk mester Michael Jung fra Tyskland fik væltet en forhindring undervejs på banen, hvilket kostede 11 strafpoints, og sendte ham ned på en 10. plads inden ridebanespringningen. Det er derfor Oliver Townend/Ballaghmor Class fra England, som er rykket op på førstepladsen efter et fejlfrit ridt i terrænet. Efter ham ligger Julia Krajewski og Amande de B’Neville fra Tyskland, og så er der igen en englænder på tredjepladsen, Laura Collett og London.
Peter Flarup og Fascination ligger på plads 45 inden ridebanespringning. 11 ryttere trak sig undervejs eller blev elimineret.

Se resultaterne HER