Skip to main content

Video: Rytter mistede sine ben i terrorangreb

Den amerikanske rytter Beatrice de Lavalette mistede sine ben i marts 2016 under terrorangrebet i lufthavnen i Bryssel. Hun deltog ved PL I Tokyo og hun har netop vundet FEI’s pris: FEI Against All Odds Award. Hør hende fortælle om sine oplevelser, og om hvordan terrorangrebet har ændret hendes liv.
| admin

“Prisen Against All Odds Award betyder alt for mig,” udtalte amerikanske Beatrice de Lavalette i forbindelse med prisoverrækkelsen i Belgien ved FEIs generalforsamling.

”FEI står for den højeste konkurrencestandard, jeg kan opnå, så at blive anerkendt af dem er fantastisk og en sand ære. Det viser mig, at alt, hvad jeg har gjort i disse fem-seks år, er blevet set, og folk har indset, hvor stort det egentlig er,” fortsatte hun.

På vej på ferie

Hun var blot 17 år, da hun var på vej hjem til USA på ferie. Hun opholdt sig i lufthavnen den 22. marts 2016, hvor 300 personer blev såret efter to eksplosioner, og 32 mennesker blev dræbt. Ved et tilfælde opholdt Beatrice de Lavalette sig tæt på den ene selvmordsbomber.

Hun husker mørket, og følelsen af at blive løftet fra jorden. Hun husker kaos, mørke, ild og røg. Hun får øje på en af de første, der reagerede, som straks sprayede hende med en ildslukker for at slukke flammerne, der havde omsluttet hendes krop. Hun blev efterladt med livsændrende skader, herunder anden- til tredjegradsforbrændinger, en rygmarvsskade og tab af hendes underben – som begge blev amputeret.

Til PL i Tokyo

Beatrice de Lavalette har redet hele livet, og det var også ridningen som bragte hende tilbage. ”Jeg mistede en del af mig selv, min frihed. Det tog noget tid for mig at komme gennem sorgen over at have mistet mine ben, mistet min evne til at gå – jeg vågnede op til et helt nyt liv.”

”Hver gang jeg kommer til hest, får jeg min frihed tilbage. Jeg kan ride, næsten som andre, og gør det rigtig godt. Jeg elsker det, fortalte hun ved prisoverrækkelsen.
Hun kom på det amerikanske hold til PL i Tokyo med Clarc, i grad II, hvor det individuelt blev til en femte- og en sjetteplads.