Skip to main content

Video: Springryttere udtrykker tvivl om anti-doping system

Sammenslutningen af internationale springryttere, IJRC anført af præsident Kevin Staut satte fokus på hestevelfærd, nye regler for diskvalifikation og FEIs anti-dobping system med mere.
| admin

Under det internationale stævne i Geneve holdt sammenslutingen af internationale springryttere, IJRC deres årsmøde anført af præsident Kevin Staut,  Director Eleonora Ottaviani, og bestyrelsesmedlemmerne Henrik von Eckermann, Max Kühner, Steve Guerdat, François Mathy Jr og Rodrigo Pessoa.

Flere forskellige emner kom op til debat under generalforsamlingen bl.a. den nye regel for diskvalifikation som lyder: “Præsidenten for Ground Jury (eller i fravær af Ground Jury-præsidenten fra Ground Jury-boksen, Ground Jury-medlem udpeget af formanden for Ground Jury til at overtage afviklingen af konkurrencen i dennes fravær) kan , efter eget skøn, ring på klokken (eller instruer et andet Ground jurymedlem om at ringe på klokken) for at eliminere en atlet/hest-kombination, mens en runde er i gang, hvis formanden for Groundjuryen (eller deres udpegede) beslutter, at det ville være i modstrid med principperne for hestevelfærd at tillade kombinationen at fortsætte runden. Beslutningen om at eliminere er endelig og kan ikke appelleres eller protesteres.”

Diskussionen bølgede om, hvem der rent faktisk er i stand til at vurdere det, og vigtigheden af at bruge veluddannede officials til stævner.
Der var total enighed om at “blod-reglen” gælder (blod på hesten medfører at ekvipagen omgående udgår af konkurrencen).

Se hele generalforsamlingen optaget på video HER

Generalforsamling i IJRC 2022 i Geneve. © IJRC/F.Petroni

Max Kühner har gjort et stort arbejde i forhold til FEI’s antidoping system. I referatet fra mødet kan man læse: I vores sport er der langt flere stoffer, der betragtes som doping end i nogen anden sport, med omkring 1.250 stoffer. Dette har givet ryttere enorme problemer, og de er blevet suspenderet for doping med alle de konsekvenser det medfører, som har resulteret i, at deres karriere er slut. Og alligevel bruges mange af disse stoffer i hverdagen, i kosmetik, mad eller medicin, der ikke har nogen effekt på en hests præstationer eller andre virkninger. IJRC har taget initiativet og sendt listen over disse stoffer til et uafhængigt laboratorium i London, og de mærkede mange af stofferne (som ikke at have effekt på præstation eller anden virkning). Klubben har delt disse oplysninger med FEI og afventer svar.

Man kan læse mere HER