Skip to main content

2 danske militaryryttere til VM

Den smukke stævneplads Pratoni del Vivaro i Italien danner rammen om endnu to Verdensmesterskaber i denne sæson: kørsel og military.
| admin

I 2019 blev det muligt at byde ind på afviklingen af VM i en af de 7 tilbageværende ridesportsdiscipliner, der ellers tidligere har været samlet under ét World Equestrian Games. Som det er de fleste bekendt vandt Danmark buddet om at afvikle VM i dressur, springning, paradressur og voltigering, og det blev afviklet med succes i Herning i starten af august. Nu er det tid for afviklingen af endnu to VM-discipliner: military og 4-spands kørsel. Det foregår i Italien – Pratoni del Vivaro fra den 15. til 26. september.

To danske militaryryttere til start

Nu er sidste frist for tilmelding overstået til FEI Eventing World Championship 2022 og det står klart, at der bliver 90 deltagere fra 27 lande, mens 16 teams deltager i holdmesterskabet.
Dressurkonkurrencerne finder sted den 15. – 16. september, terrænspringningen den 17. september og den afsluttende ridebanespringning den 18. september.

Danmark er repræsenteret ved: Mia Hastrup/Shjabrina og Hanne Wind Ramsgaard med Amequ Torino.

Det er et imponerende felt af internationale medaljetagere, som kommer til start ved VM. Anført af Australiens 3-dobbelte OL guldmedaljevinder Andrew Hoy, verdensmestrene Michael Jung og Sandra Auffarth fra Tyskland, EM guldvinder Nicolas Touzaint (FRA) og verdensranglistens nr. 1 Oliver Townend (GBR) samt den olympiske guldvinder Julia Krajewski (GER) for blot at nævne nogle.

Se listen HER

Italien er også vært for VM i 4-spandskørsel i september. Foto: FEI-Christophe -Taniere

16 nationer repræsenteret i 4-spands kørsel

Ialt 39 kuske fra 16 nationer er foreløbig tilmeldt VM i firspandskørsel, men der er først endelig tilmelding den 12. september. Mesterskabet finder sted fra den 21. – 25. september. Verdensranglistens nr. et. Boyd Exell (AUS) skal forsøge at snuppe sin 6. VM-titel. Han vil dog komme under hårdt pres fra VM-sølvvinder Chester Webber (USA), der har fløjet sine heste fra Florida til Europa i maj, for at forberede sig til dette verdensmesterskab.
Der er ingen tvivl om, at den unge hollandske kusk Bram Chardon, der er regerende FEI World Cup vinder fra Leipzig i år, vil give konkurrenterne kamp til stregen.
I holdkonkurrencen samler interessen sig om Holland, Ungarn og Tyskland, med de forsvarende mester fra USA som et godt bud. Amerikanerne stiller blot med to kuske i holdkonkurrencen, og har derfor ingen dropscore.

Læs mere HER