Skip to main content

3 gange Jysk Mester i dressur i Aalborg

Sportsrideklubben Aalborg var i weekenden vært for det traditionelle Jysk Mesterskab i dressur på tre niveauer.
| admin

Sportsrideklubben Aalborg, SAO har skabt en god tradition for at invitere til åbent Jysk Mesterskab. Denne weekend var det dressurrytterne, som tørnede sammen ved landsstævnet og kæmpede om sejren i de tre mesterskaber i Middelsvær (MB1, MB2 og MB3), i Svær (Prix St. Georges, Intermediaire I og Prix st. Georges) og i Grand Prix (Intermediaire II, Grand Prix og Grand Prix Special)

Sanne Henningsen og Atterupgaards Berlucchi e. Belissimo M (opdr. Atterupgaard) ny Jysk Mester i Grand Prix. Foto: Zibrasport Equest

Sanne Jysk Mester i Grand Prix

Sanne Henningsen fra Fyn blev samlet Jysk Mester i Grand Prix med Atterupgaards Berlucchi. De bandt Intermediaire II med 70,175%, men blev i Grand Prix-klassen slået af Carina Cassøe Krüth, som havde Heiline’s Zackton til start. De opnåede 69,9% mod Sannes 69,5%. Carina deltog ikke i Jysk Mesterskab, det gjorde Stinna Foldberg Nielsen og Foldbergs T, som kom ind på 3. pladsen i Grand Prix-klassen og Severo Jurado López med Fuerstenglory, der kom ind på 5. pladsen. Søndagens Grand Prix Special gik til Severo og Furstenglory med 71,536% mod Sanne Henningsens 69,837%, og i den samlede stilling blev det Sanne Henningsen, som sikrede den samlede sejr med 140,012 points (to bedste resultater sammenlagt) mod Severo Jurado Lopez 139,203 og Stinna Foldberg Nielsen med 137,848.

Emma Ahlberg og Logo’s Gaya E. Grand Galaxy Win (opdr. Jette Fries). Foto: Zibrasport Equest

Emma Jysk Mester i Svær

Carina Cassøe Krüth havde to heste til start i Prix St. George fredag, som åbnede Jysk Mesterskab på Svær niveau. Hun sejrede med Four Oaks Diaz By Zaber og kom ind på andenpladsen med Tapdanze Firfod. Carina deltog ikke i Jysk Mesterskab, men det gjorde Eric Guardia Martinesz og Tørveslettens Sylvester på 3. pladsen og Emma Ahlberg og Logo’s Gaya, Emma fortæller på Instagram, at Logo’s Gaya føltes lidt “hot” i klassen, men samtidig fik vist mange fine øvelser. Emma har haft som mål, at debutere Logo’s Gaya på Intermediaire I-nivau i år, og det lykkedes i Aalborg, hvor hoppen desværre blev skræmt af klokken, og derfor var noget skeptisk, hver gang hun nærmede sig dommer C. Med 66,14% og en 10. plads så en samlet sejr i Jysk Mesterskab ud til at være udenfor rækkevidde, men i den afsluttende Prix st. George var velgående Logo’s Gaya tilbage i sædvanlig topform, og præsterede fejlfrit til en sejr med 72,193% og det var nok til den samlede sejr med 143,246 foran Eric Guardia Martinesz og Tørveslettens Sylvester med 140,394 og Nana Berg Christensen og Weltstar’s Salvator med 139,474.

Nana Jysk Mester i Middelsvær

Det blev Nana Berg Christensen og Svalegårds Hot Dream som sejrede sikkert i Jysk Mesterskab på Middelsvær niveau efter sejr i samtlige tre mesterskabsklasser. 12 ryttere deltog i mesterskabet, og det blev Louise Korsgaard Christensen /Delaware II og Maja Brøchner med Elverhøjs Polka Royal, som kom ind på de efterfølgende pladser.

Resultater