Skip to main content

40.000 år gammelt føl fundet i Sibirien

Et særdeles velbevaret føl er udgravet i Sibirien. Se video nedenfor.
| admin

Føllet stammer fra en forhistorisk hest, der levede i Yukatia området i Sibirien for 30-40.000 år siden, og som for længst er uddød. Denne urhest blev kaldet Lenskaya, eller Lena Hesten (Equus lenensis), og har ikke noget genetisk tilfældes med de heste, der lever i området i dag.

Føllet var 2 måneder gammelt, da det døde, og er utrolig velbevaret efter at have ligget i permafrosten i tusindvis af år. Forskere fandt det lille føl i Batagai-krateret, også kaldet Helvedes mund i august.

Fundet ved et tilfælde

Forskerne ‘faldt’ over det lille føl, da de var igang med udgravningerne af resterne fra en Mammut, og de mener, at føllet sandsynligvis døde, da det faldt i et hul og druknede i det iskolde vand. Føllet har mørkebrun pels og man og hale, og der er ingen sår eller skader at se på kroppen. Alle organer er ligeledes intakte.

Lokale i den Yukatia-region, hvor føllet blev fundet, kalder Batagai-krateret ‘døren til underverdenen’. Ifølge forskere blev det store krater i tundraen skabt af sovjetunionen, da de ryddede skoven, men det er blevet større i forbindelse med klimaforandringerne.

Kilde: The Sibirian Times