Skip to main content

55% er bekymrede over dyrlægeregninger

Høje energipriser og inflation samtidig med, at vinteren står foran os. Hvad er det så, der mest bekymrer hesteejere?
| admin

Omkostningerne til dyrlægeregninger er den største bekymring for mange ejere af heste, ifølge en ny undersøgelse. Mere end 5.800 hesteejere deltog i Blue Cross Big Pet Census 2022 – som også undersøgte smådyrsejere – da velgørenhedsorganisationen har til formål bedre at forstå de problemer, der påvirker familier i hele Storbritannien, og hvordan de kan hjælpe.

Resultaterne viste, at 55 % af deltagerne, der ejer en hest, er bekymrede over omkostningerne ved dyrlægeregninger, 52 % er bekymrede over de stigende omkostninger ved at eje en hest, og 30 % er bekymrede over omkostningerne til forsikring.

“Da vi spurgte ejerne, hvad deres største bekymringer var, er det ikke overraskende, at omkostningerne kommer øverst på listen. I betragtning af, at recessionen nu begynder at bide hårdere, efterhånden som vi går ind i vinteren, er det desværre højst sandsynligt, at vi begynder at se den skarpe realitet med økonomiske kampe,” udtaler Ruth Court, Blue Cross hestevelfærdschef.

“Anmodninger til Blå Kors om at tage imod eller hjælpe med at genhuse heste og ponyer fortsætter med at eskalere, og mere end 70 % angiver personlige eller økonomiske forhold som årsagen. Da leveomkostningerne fortsætter med at stige, kan mange flere mennesker uundgåeligt blive præsenteret for at træffe svære valg for deres elskede heste.”

Kilde: Horse & Hound