Skip to main content

VM: Glæd jer til deltagere fra hele verden

Arrangørerne har nu modtaget tilmeldinger fra rideforbund fra hele verden til Herning2022. Flag der repræsenterer de mange nationer er nu bestilt.
| admin

Springning med OL-guldvindere 

36 forskellige nationer har tilmeldt ryttere til VM i springning. Og den individuelle sølvvinder fra WEG i Tryon, Martin Fuchs og bronzevinder Steve Guerdat er igen nomineret for Schweiz. USA, der vandt guld i holdkonkurrencen på hjemmebane i Tryon har meldt et særdeles stærkt hold til VM i Herning anført af verdensranglistens nr. 8 Kent Farrington og ranglistens nr. 11 Mclain Ward. Også Jessica Springsteen, datter af rock-legenden Bruce Springsteen er nomineret til det amerikanske hold.  

Den Olympiske Mester fra Storbritannien Ben Maher er nomineret, og det samme er Scott Brash, begge er særdeles bekendte med stævnepladsen i Herning, da de vandt hhv. sølv og bronze ved EM i 2013. 

De regerende olympiske mestre fra Sverige stiller med verdensranglistens nr. 2 og 3 – Henrik von Eckermann og Peder Fredricson og deres holdkammerat fra OL i Tokyo Malin Baryard-Johnsson. Hvem der skal komplimentere det svenske hold bliver først klarlagt, når der er endelig tilmelding den 25. juli. 

24 nationer har meldt hold i holdkonkurrencen. 

Stærke profiler i dressur 

I dressur er der tilmeldt 36 forskellige nationer. Den regerende mester fra WEG i TryonIsabell Werth er igen på det tyske hold, dog ikke med Bella Rose, som er pensioneret, men med DSP Quantas. Den regerende sølvvinder Laura Graves fra USA har pensioneret Verdates, og er ikke at finde på det amerikanske hold. Charlotte Dujardin vandt bronze, og hun er nomineret med en ny hest, Imhotep. Den regerende Olympiske Mester Jessica von Bredow-Werndl kommer ikke til start, da hun er højgravid. 

I stedet retter blikket sig mod danske Cathrine Dufour, som netop har gjort rent bord ved CHIO Aachen med 5 sejre af 5 mulige.  

De regerende VM-mestre i holdkonkurrencen og de Olympiske Mestre fra Tyskland er lidt stækkede inden VM-konkurrencerne i Herning, men tyskerne skal man aldrig afskrive. De er helt klart med i kampen om guldmedaljen. Det samme er USA, der vandt sølv i Tryon og ved OL i Tokyo begge gange foran Storbritannien. Danmark spås at være et godt bud på en medalje på hjemmebane, og med den styrke holdet viste i Aachen også en medalje af det fornemmest karat.  

22 nationer har meldt hold i holdkonkurrencen.  

Flere dobbelte guldvindere klar i paradressur 

29 nationer har meldt deres ankomst i paradressur. Og blandt dem alle medaljetagere i holdkonkurrencen fra WEG i Tryon: Holland, Storbritannien og Tyskland. Den stærke, dobbelte guldvinder fra WEG i Tryon Sara Morganti (ITA) i Grad I, er igen nomineret. Det samme er den Østrigske toprytter Pepo Puch i grad II. I Grad III er den dobbelte PL-guldvinder fra Tokyo Tobias Thorning Jørgensen nomineret for Danmark. De dobbelte guldvindere i grad IV og V fra Tryon Sanne Voets (NED) og Sophie Wells (GBR) er også at finde på listen over ryttere til Herning.  

19 nationer stiller med hold i holdkonkurrencen.  

Top-voltigører indtager Boxen 

I alt 19 nationer har meldt deres ankomst til voltigering, med en klar overvægt af deltagere i individuel voltigering for kvinder (17 nationer). Den regerende mester for kvinder fra Østrig er ikke nomineret til VM i Herning, men det er den mandlige voltigør Lambert Leclezio (FRA).  

14 nationer har meldt en gruppe (Squad), mens der blot er 5 nationer repræsenteret i Pas de Deux (Østrig, Tyskland, Italien, USA og Danmark med Freja Linde og Maria Thinggaard Sørensen med longefører Nanna Sylvia Klinge og hesten Quin af Østerholm) 

Se de nominerede atleter for alle fire discipliner lige her!