Skip to main content

7 ryttere i omspringning om topkampen i World Cup

Longines World Cup finalen i springning i Leipzig er på vej ind i den afgørende fase. Fredagens anden runde blev afgjort efter omspringning blandt 7 ryttere.
| admin

En linje på diagonalen med en stor oxer over vandgrav fik afgørende betydning for anden runde i Longines FEI World Cup finalen i Leipzig fredag eftermiddag. Flere ryttere fik store problemer med den linje, og problemer netop på den overbyggede vandgrav kostede nedslag, stop og diskvalifikation. Klassens førende rytter, Martin Fuchs og The Sinner fik store problemer på forhindringen og et nedslag, og det var på en hændende hår, han kom fejlfrit over den næste forhindring – en stor lodret. Fejlen kostede ham en plads i den afgørende omspringning, og han måtte overlade førerpositionen til en anden.

21-årige Jack Whitaker (GBR) og Equine America Valmy de la Lande i Longines FEI Jumping World Cup™ Final, Leipzig. Copyright ©FEI/Liz Gregg

Tempofyldt omspringning

3 af de 7 ryttere i omspringningen er fra Storbritannien, anført af 67-årige John Whitaker og hans 21-årige nevø Jack Whitaker – suppleret af Harry Charles. Mens John Whitaker har vundet World Cup finalen tre gange, er det debut til de to yngste englændere. John Whitaker og Equine America Unick du Francport fik et nedslag i omspringningen, og han blev fulgt af sin nevø Jack, der er søn af Johns bror Michael. Jack Whitaker satsede ikke på en supertid i omspringningen med Equine America Valmy de la Lande, men red sikkert fejlfrit i 48,66 sekunder.

Franske Gregory Cottard og Bibici var lynhurtige, men med 4 fejl. Og han gik ind på andenpladsen efter Jack Whitaker. Jack holdt ikke sin førsteplads længe, for hans landsmand 23-årige Harry Charles og Romeo stoppede tiden på 47,14 sekunder.

Det var dog klart, at omspringningsbanen kunne rides hurtigere, og erfarne Harrie Smolders fra Holland lagde Monaco op i et stort tempo, men det kostede nedslag på den næstsidste forhindring. Han kom i mål 6 sekunder hurtigere end Harry Charles.

Harrie Smolders (NED) og Monaco. Copyright © FEI/DigiShots

Omspringningens sidste rytter McLain Ward fra USA er særdeles erfaren og lynhurtig. Han lagde Contagious op i et godt, men ikke oversatset, grundtempo, og det holdt han hele vejen. Han kom fejlfrit i mål – tre sekunder foran de to hidtil førende engelske ryttere.

Den regerende World Cup-vinder fra 2019, World Cup finalen blev aflyst i 2020 og 2021, Steve Guerdat var absolut ikke heldig i første afdeling af World Cup finalen, da han fik tre nedslag i tiddspringningen. Han og Victorio des Frotards revancherede sig i hovedspringningen i fredagens klasse med et fejlfrit ridt, men igen i omspringningen kom der fejl – to nedslag til parret.

Nu bliver de points rytterne har optjent efter deres placeringer i første og anden runde af World Cup finalen omregnet til tid, som rytterne har med ind i afgørelsen på søndag.

Se resultatet af klassen HER

Se stillingen i World Cup, når den opdateres HER

Danmarks Radio sender dressur og springning fra World Cup finalerne i Leipzig. Se sendeplanen HER