Skip to main content

Det danske VM-guldhold til World Cup på Vilhelmsborg

Et spændende felt af internationale ryttere har sammen med det danske VM-guldhold meldt deres ankomst til FEI Dressage World CupTM på Vilhelmsborg i uge 42.
| admin

Den danske afdeling af FEI Dressage World CupTM finder i år sted på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg ved Århus. Det danske VM-guldhold kommer til start, og dermed er der mulighed for endnu en World Cup-sejr på hjemmebane.

Danmark åbner traditionen tro World Cup-serien i den vesteuropæiske liga, og sædvanligvis er det MCH Messecenter Herning, som lægger sine fremragende faciliteter til dette internationale stævne. I år har arrangørerne bag fået grønt lys fra FEI til at flytte kvalifikationen til Vilhelmsborg.

”Vi har valgt at flytte World Cup kvalifikationen til Vilhelmsborg af flere grunde,” indleder Casper Cassøe som sammen med Jens Trabjerg står bag afviklingen af stævnet. Han fortsætter: ”Vi har lige haft VM i Herning, og det var et kæmpe arrangement. Derfor har vi set på, hvad det realistisk set kan lade sig gøre i forhold til at tiltrække sponsorere, udstillere og publikum til en World Cup. På Vilhelmsborg er etableringsomkostningerne minimale, og vi er sikre på, vi kan lave en super World Cup afvikling med en fantastisk stemning i en fyldt hal.”

Det er i år 17. gang Danmark er vært for FEI Dressage World CupTM i skolernes efterårsferie i uge 42. Under corona-pandemien blev World Cup-stævnet flyttet fra Herning til Vilhelmsborg, og det blev afviklet med stor succes.

Carina Cassøe Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Merrald, Daniel Bachmann Andersen og Anne Mette Binder. Herning 2022. Foto: Kee Frandsen/Den Smukke Hut

Guldholdet kommer til start

Det danske VM-guldhold fra Herning har meldt deres ankomst til Vilhelmsborg anført af Cathrine Laudrup-Dufour og Bohemian. Cathrine sejrede sidste år i Herning med Atterupgaards Cassidy og året forinden på Vilhelmsborg netop med Bohemian. Sidste år red Carina Cassøe Krüth sig ind på andenpladsen med Heiline’s Danciera, og de er til start igen i år efter en forrygende sæson, hvor de sluttede på 4. pladsen i World Cup finalen. Nanna Merrald Rasmussen kommer til start med Blue Hors St. Schufro. Den sidste VM-rytter Daniel Bachmann Andersen har leveret Marshall-Bell tilbage til de nye ejere, men kommer til start med Zippo M.I. som han sejrede med i Falsterbo Horse Show i sommer. Så bliver det også et godt gensyn med Anna Kasprzak og Addict de Massa, Lone Bang Zinforff med Thranegaardens Rostov og Andreas Helgstrand med den dobbelte UVM-guldvinder Jovian med flere.

Fra udlandet kommer spændende profiler som; Dorothee Schneider (GER), Helen Langehanenberg (GER), Kristy Oatley (AUS) og Emma Kanerva (FIN).

Jens Trabjerg udtaler: ”I de 17 år jeg har afviklet World Cup, har der aldrig været så stærkt et dansk hold til start som i år. Vi ser virkelig frem til at få masser af spændende sport under stævnet.”

Et spændende program for dressurfans

Under normale omstændigheder afvikles internationale springklasser sideløbende med World Cup-kvalifikationen i dressur, men det har arrangørerne fravalgt i år. I år bliver der fuldt fokus på dressur, og et spændende program, der åbner allerede torsdag den 20. oktober med klasser for juniorer og ungryttere.

Fredag afvikles 3* stor og lille tour i hhv. Grand Prix og Prix st. George. Flere af toprytterne har meldt deres ankomst med deres unge talenter til lille tour. Det bliver særdeles interessant at opleve dem i konkurrence på Vilhelmsborg. De tre danske OL-deltagere kommer med deres unge talenter: Cathrine Laudrup-Dufour har 7-årige Vividus QRE til start, Nanna Merrald Rasmussen kommer med UVM-sølvvinderen Blue Hors Touch of Olympic L og Carina Cassøe Krüth starter Four Oaks Diaz by Zaber.

I den 3* Grand Prix og Grand Prix Special bliver det også spændende at se flere etablerede Grand Prix-heste som Anna Kasprzak og Rock Star og Lone Bang Zindorff med Bakkelys Onandt, mens Andreas Helgstrand starter Quenparks Wendy, Carina Cassøe Krüth starter Heiline’s Zackton og Anna Zibrandtsen har Quel Filou til start. De danske ryttere suppleres af flere internationale profiler.

Der bliver også fokus på den nye serie for U25-ryttere; Lövsta Future Challenge for U25-ryttere som i år afvikles ved Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam og World Cup Vilhelmsborg. Serien gør det muligt for U25-ryttere at konkurrere ved World Cup stævner, og dermed få en god overgang fra ungdomsrækkerne til seniorniveau. Klassen er åben for 8 ryttere, hvor arrangørerne (Danmark, Sverige og Holland) hver har mindst 2 pladser. Ved hvert stævne afvikles 2 klasser FEI U25 Grand Prix og FEI Grand Prix Kür.

Lørdag er det tid for FEI Dressage World CupTM Grand Prix præsenteret af Blue Hors, og søndag er der World Cup finale for de bedste 15 ryttere i freestyle.

Der er gratis entre på Vilhelmsborg torsdag og fredag. Billetter til lørdag og søndag kan købes forud på hjemmesiden, eller ved indgangen, hvis der fortsat er billetter.

Se hele programmet og køb billetter på hjemmesiden: www.worldcupherning.dk