Skip to main content

Undervisning med Pether Markne, episode 4 – den rette afstand

“Når man arbejder med bomme, er det selvfølgelig vigtig at finde en god afstand, men jeg ser ryttere, der lægger for meget fokus på den rette afstand,” lyder det blandt andet fra Pether Markne i 4. del af vores træningsserie med den anerkendte svenske træner.
| admin

Pether Markne, der driver en trænings- og konkurrencestald på Broholm Gods, giver gode råd til springtræning i en lærerig serie, hvor vi er nået til episode 4.

Den anerkendte dressur- og springtræner Pether Markne er god til at forklare, hvordan og ikke mindst hvorfor, springryttere skal have fokus på egen opstilling, og på den gode grunduddannelse af deres springheste.

I vores populære træningsserie med Pether Markne er vi nået til episode 4. Her sætter Pether fokus på bomarbejdet, på at ride med variabel antal galopspring på en given afstand. Og igen understreger han vigtigheden af den korrekte opstilling.

Se alle afsnit her

Om Pether Markne

Pether Markne og Per Sandgaard har forpagtet hestecenteret på Broholm Gods. Video: Walk and Talk: Sandgaard og Markne på Broholm – Zibrasport Equest

Pether Markne er A-træner i Sverige i såvel dressur som springning. Han er forfatter, og driver Markne Academy med træning af talentfulde elever. Han er landstræner i både dressur og springning for de norske ryttere. Han har tidligere været teknisk træner for det svenske landshold, og træner bl.a. landsholdsrytterne Malin Baryard Johnsson og Helena Persson.
I sin aktive karriere konkurrerede han internationalt i svær springning, og var med til OL i dressur i Sydney i 2000 med Amiral.