Skip to main content

83,7% i Jovians Grand Prix debut – en aften til historiebøgerne

Så vi en ny verdensstjerne på en lørdag aften? Vilhelmsborg lagde faciliteter til Andreas Helgstrands Grand Prix debut på avlshingsten Jovian, og sikke en debut. 10-tallerne fløj parret om ørerne, og de sluttede med magiske 83,7%
| admin

Tretten 10-taller uddelte dommerne Vibeke Kjellerup Christensen, Lone Dichmann og Christine Winther Prip til sammen til Andreas Helgstrand og avlshingsten Jovian e. Apache i deres Grand Prix debut på Vilhelmsborg. Publikum i hallen jublede med Andreas da han hilste af. 10 for travers, 10 for fri trav og fri galop, 10 for passage, 10 for spændstighed og 10 til Andreas Helgstrand for indvirkning mv. Jo dommerne var lige så begejstrede som publikum. Det var en debut, man vil huske længe, og læserne på Zibrasport Equest kan glæde sig, for i næste uge viser vi klip fra de flotte ridt under stævnet, som vi livestreamer hele weekenden.

Det er vildt – han tager bare banen

Andreas Helgstrand var helt i den syvende himmel efter sit ridt på Jovian. Den pragtfulde hingst dansede under Andreas. De to kender hinanden. Andreas har selv uddannet hingsten, og som vi så 8-årige Jovian i dag, er der ikke noget, han har svært ved. Med lidt mere rutine kan det blive helt magisk.

”Det er så vildt, han tager bare banen,” jublede Andreas efter han kom på opvarmningen. ”Jeg har aldrig prøvet noget lignende,” fortsatte han. Han glædede sig også over det flotte ridt på Queenparks Wendy – til hele 77,233% og mest af alt over, at begge heste havde fungeret helt fantastisk på opvarmningen – ingen stress, bare nydelse.

”Jeg skal ride nogle gange for at stabiliserer det på begge heste, men Jovian har potentiale til at blive verdens bedste hest,” siger Andreas, der forståeligt nok var jublende lykkelig over sin debut. Det skal blive spændende at oplevet begge hestes internationale debut – potentialet er åbenlyst.

Dobbeltsejr til Andreas igen

Med de imponerende procenter Andreas Helgstrand red til i Grand Prix-klassen blev det til sejr med Jovian (83,7%) 2. pladsen til Queenparks Wendy (77,233%), og Daniel Bachmann Andersen kom ind på 3. pladsen med Zippo M.I med 72,233% efterfulgt af svenske Emma Jönsson/Donizetti (71,300%) og Michael Søgaard/Fredensdals Fountain (71,3%).

Start- og resultatlister

Se klasserne fra Aarhus Rideklub B-stævne her