Skip to main content

Andreas Schou: World Cup finalen er en stor drøm

Andreas Schous placering under top-60 på verdensranglisten har udløst en dansk plads i Longines World Cup-serien. Det har Andreas udnyttet til at opsamle så mange points, at der er håb for, at han kan nå finalen i Omaha.
| admin

Andreas Schou er lige nu placeret som nr. 33 på verdensranglisten. En præstation, som er et resultat af en flot udendørssæson, han nu har matchet med en stærk World Cup-deltagelse.

Den flotte placering på verdensranglisten er sket på baggrund af bl.a. Grand Prix sejr i Deauville med I Know e. Arezzo samt en sejr og en andenplads med Independent e. Diamant de Revel i Sopot og Poznan samt en sejr og en andenplads med Granate i Valkensward og Falsterbo – blandt mange topplaceringer på 5*-niveau leveret af hans OL-partner Darc de Lux e. Darco.

Læs også: Darc de Lux er blevet foreviget i bronze

15 World Cup-points

Det er også Darc de Lux, som har været Andreas’ World Cup-partner, og det er blevet til points i både Oslo, Lyon og Stuttgart – 15 i alt, hvilket giver ham en placering som nr. 20 i den vesteuropæiske liga, hvorfra 18 ryttere går videre til finalen i Omaha, USA til april næste år.

Samtidig har Andreas haft stor succes i Grand Prix-klasserne ved World Cup-stævnerne med Independent, som har fået en 4. plads både i Oslo og Lyon. Dette er vigtigt for Andreas i forhold til at holde en placering på Longines verdensranglisten under top-60, for det giver en plads i World Cup serien i det nye år, som er skæringsdato for points optællingen på ranglisten.

Har levet op til forventningerne

Forud for World Cup-sæsonens start var Andreas forsigtig optimistisk. Darc de Lux og Independent har, som man kan se af ovenstående, haft en forrygende udensørssæson, men ingen af hestene har meget rutine på dette høje niveau indendørs. De to heste har heldigvis gjort Andreas Schous bekymringer til skamme:

”De har gjort det fantastisk, det har været sjovt,” indleder han og fortsætter: ”Det er klart, de har rutine med udefra, som kommer dem til gode. Det er to store heste, og det er fantastisk som de bare arbejder med hver eneste gang.”

Især Darc de Lux med sin store galop og enorme springformåen, har skullet omstille sig til de mindre forhold indendørs, og også Andreas har skullet optimere sin ridning, for at finde steder på banen, hvor han har kunnet spare værdifuld tid i hovedspringningen. De mange relaterede afstande indenfor gør det vanskeligt at finde steder, hvor tiden kan spares. I Stuttgart viste de en forrygende sikker og overbevisende springning i hovedrunden, men med en tidsoverskridelse på 0,3 sekund.

”Det skal jeg være endnu mere opmærksom på,” erkender Andreas, som i realiteten missede at spare et galopspring på banen, for at kunne gå fejlfrit i mål.

Planer for World Cup

Der er endnu 3 afdelinger af World Cup-serien tilbage inden årsskiftet. Den 2. – 4. december i La Coruña i Spanien, den 14. – 18. december i London, England, og den 26. – 30. december i Mechelen, Belgien.

”Darc vil have haft lidt ro i 4 uger, så han skal gøres klar til London. Independent har haft 3 uges ”ro”, og han kører til Madrid, til La Coruña, og så prøver jeg på at få lidt flere points inden jul,” fortæller Andreas. Det er Emil Hallundbæk, som har fået starten i Mechelen mellem jul og nytår.

Andreas ligger lige nu nr. 20 på Longines World Cup-ranglisten, og 18 går videre til finalen i Omaha. ”Det plejer normalt at kræve +/- 40 points for at nå finalen, og kunne vi få lidt flere points på bogen, så burde jeg kunne holde min placering på verdensranglinten i top-60, så vi også får adgang til World Cup-serien efter nytår,” fortæller han.

I januar er der stævne i Basel, Schweiz – Leipzig, Tyskland – Amsterdam, Holland, og i februar er det Bordeaux, Frankrig med Europafinale i Göteborg fra den 23. til 25. februar.

Det er lige nu Henrik von Eckermann (SWE) den regerende verdensmester fra Herning2022 som fører World Cup-serien foran den tidligere europamester Kevin Staut (FRA) og med Jur Vrieling (NED) på 3. pladsen.

”Det er en stor drøm, at kvalificere sig til World Cup finalen. Jeg vidste ikke lige, hvordan de ville springe indendørs – om jeg turde drømme om en finale.”

Det har vist sig, at det er et par rutinerede herrer, Andreas er kommet på tur med i World Cup-serien, så nu tør han godt begynde at drømme om en tur til Omaha.

”Det vil være en kæmpe oplevelse at nå en World Cup finale,” slutter Andreas Schou.

Finalen afvikles den 4. – 8. april i Omaha Nebraska, USA. Læs mere om FEI Jumping World Cup