Skip to main content

Daniel glæder sig SÅ meget til Hagen

Daniel Bachmann Andersen starter lastbilen tirsdag morgen, for at køre til internationalt dressurstævne i Hagen med tre heste. Daniel skal forsøge at opnå den første OL-kvalifikation med to af sine heste ved stævnet
| admin

– Jeg er så klar til Hagen, indleder Daniel Bachmann Andersen, men hvordan det lige kommer til at gå ved stævnet, er det rigtig svært for ham at spå om. I lighed med så mange andre dressurryttere, er det længe siden han har været til start ved stævner. Han har i stedet brugt tiden i træningen på at lære sine heste bedre at kende, og at få pudset øvelser af og styrket hestene.

Daniel Bachmann Andersen opsagde sin stilling på Blue Hors sidste år, og er nu, sammen med sin hustru Tiril, blevet selvstændig på det smukke ridecenter Kleppenhus ved Ebeltoft.

De tre heste, Daniel tager med til Hagen er Carso’ni e. Carson Ask/Leendert, der skal gå Grand Prix og Grand Prix kür, Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino,,der skal gå Grand Prix og Grand Prix Special samt Belmore e. Belissimo M/Fidertanz, der skal gå Louisdor-Preis, en særlig tysk turnering for 8-10 årige Grand Prix talenter.

Træning til konkurrence

Daniel fortæller, at Marshall-Bell har udviklet sig særdeles godt over vinteren, han er blevet stærkere og mere øvelsessikker. – Jeg har prøvet at forberede mig ved at varme op inde i ridehallen, og derefter ride ud på banen og ride programmet. Det der lykkedes med dem alle, og jeg føler mig rimelig klar, fortæller Daniel, der erkender, at han jo har prøvet en del, og dermed har ro i maven, selvom hestene er meget uprøvet på dette niveau.

– Jeg glæder mig til at komme i gang, og se, hvor vi ligger i forhold til de andre. Vi kører tirsdag morgen, og skal i vettjek onsdag formiddag. Min første start på Marchall-Bell er fredag, Belmore skal gå første gang lørdag, så det giver mig nogle dage at træner på stedet inden vi skal i konkurrence. Carso’ni skal gå første gang torsdag, og da han skal gå kür-turen, har jeg været i gang med at lave en kür, og den er blevet virkelig fed. Jeg håber godt nok vi er så gode, at vi kommer med i küren.

Om Carso’ni siger Daniel: – Han er sådan en god dreng, han er virkelig fin. Marchall har det ekstra, som kan gøre ham til en af verdens bedste heste over de næste par år, mens Carso’ni er så stabil og fin.

Daniel har flere heste på vej, foruden de tre Grand Prix-heste han tager med til Hagen forventer han at debutere en 11-årig Floriscount-søn i Grand Prix ved landsstævner i Sdr. Hygum.

Corona og herpesvirus

– Jeg glæder mig så meget, nu har vi være hjemme så længe, og hestene har været klar til stævner så længe, det bliver fedt at komme i gang. Jeg har godt nok været nervøs for, om Hagen ville blive aflyst, siger Daniel, da corona-situationen i Tyskland er noget værre, end vi oplever det herhjemme.

– Vi har taget coronatest her til formiddag, en pcr-test, som vi får svar på senere i dag. Så har vi fået taget herpestest på hestene, og da resultatet max må være 120 timer gammelt, får vi resultaterne, når vi er på vej mod Hagen i morgen. Vi har passet meget på, og har taget temperatur på hestene. De ryttere, som kommer til træning hos mig, sadler op i lastbil eller trailer, og de kommer først, når jeg selv er færdig med at ride. Samtidig forlanger jeg, at deres heste er vaccinerede, og at de har taget temperatur på dem.

Lige nu er træningen overstået for ”Hagen-hestenes” vedkommende. De er på jokketur, og Daniels fokus er at holde dem fit og glade. – Så skal vi bare have en god tur dermed!

Om Louisdor-Preis

Den tyske serie af klasser for unge Grand Prix-talenter, Louisdor-Preis er for 8 til 10-årige heste. Serien af stævner, som afsluttes med en finale i Frankfurt til december, er skabt som forberedelse for de unge talenter, inden de starter de egentlig Grand Prix-klasser. Fordringerne er lidt mindre i Louisdor-Preis med fere seriechangementer, og hestene må gerne gå lidt frem i piafferne. Flere tyske topheste har startet deres karriere med sejre i Louisdor-finalen iblandt dem Isabell Werths Weihegold og Emilie samt Jessica von Bredow-Werndls Dalera BB.

– Jeg elsker den serie, det er en blød overgang for hestene til Grand Prix, fortæller Daniel. I 2018 vandt han Louisdor-Preis finalen med avlshingsten Blue Hors Veneziano, og sidste år deltog han i finalen med Marschall-Bell. Om Daniel går efter en finalekvalifikation med Belmore vil blive afgjort ved weekendens konkurrencer i Hagen. – Er han til det, rider jeg efter det, siger Daniel. Og han fortæller om Belmore, det er en hest med tre, gode gangarter, udstråling, og ikke så meget, men kan sætte en finger på. Han ride den for en finsk ejer, som har købt Belmore på en auktion hos Kasselmann i Hagen. På den vis er Belmore på hjemmebane den kommende weekend.