Skip to main content

Andreas Helgstrand i international Grand Prix-sejr

Der var 18 startende ryttere i Helgstrand Dressage 3* Grand Prix på Vilhelmsborg, og klassen blev et opgør mellem de to eneste hopper – fra Tyskland og Danmark, og Andreas Helgstrand sejrede med Queenparks Wendy.
| admin

Andreas Helgstrand har haft en forrygende første Grand Prix-sæson med 8-årige Queenparks Wendy e. Sezuan (opdr. Kurt Gosmer) de to vandt UVM bronze da hoppen var 5 år, og deres partnerskab er fortsat ind i Grand Prix, hvor de i september var tilbage til UVM-stævnet (verdensmesterskaber for unge dressurheste) i Ermelo – denne gang i Grand Prix og det blev til en andenplads i Grand Prix og en sejr i Specialen.

Andreas Helgstrand var tredje rytter i Helgstrand Dressage Grand Prix her til aften på Vilhelmsborg med 8-årige Queenparks Wendy, den sorte hoppe opnåede adskillige 8-taller fra dommerne især i travprogrammet. De fik 71,804%, og som klassen skred frem skulle det vise sig, at der ikke var nogle af konkurrenterne, som kom forbi.

Nadja Aaboe Sloth og Favor Gersdorf e. Foundation (opdr. Inger Marie Andreasen) var  tæt på Andreas med 70,478%, men hun blev udsat for noget dommerueninghed for præstationen, og en fejl i zig zaggen var medvirkende årsag til, at hun lige netop blev slået af klassens sidste rytter, den tyske landsholdsrytter Dorothee Schneider og Sisters Act Mt Old der opnåede 70,543%

​​​​​Dorothee Schneider har gentagne gange været på det guldvindende tyske landshold ved mesterskaber, og selv har hun flere individuelle medaljer på sit CV. De fleste danskere husker hende som rytter på den 3-dobbelte UVM guldvinder Sezuan, der er far til klassens vinder Queenparks Wendy.

EM holdbronzevinder Charlotte Heering og Bufranco kom ind på 4. pladsen med 70,326% og så blev Marianne Helgstrand og Super Mario placeret på 5. pladsen med 70,022%

Helgstrand Dressage CDI3* big tour – GP (equipe.com)